Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Akinek szülés utáni depresszió...

Akinek szülés utáni depressziója volt, mennyi idő után jött ki belőle és hogyan? Tudatában voltál hogy baj van, vagy tagadásban voltál egy darabig? Minden tapasztalat érdekelne ezzel kapcsolatban.

Figyelt kérdés
2020. nov. 12. 21:52
 1/6 anonim ***** válasza:
76%

Nekem szerintem ilyesmi van.

Tudatában vagyok, h. vlmi nem jó. Már reggel rosszkedvűen ébredek, kilátástalannak érzem, h. mikor lesz jobb a közérzetem. Erre ez a covid is rápakolt. Nem nagyon tudom senkivel megbeszélni a dolgot a férjemen kívül. Hiányoznak a barátnős sütizések, megbeszélések. A messenger nem adja vissza az igazi kommunikációt.

Amit most próbálok, h.naponta hosszabbakat sétálok a babámmal. Vettem hordozót, magamra kötöm és nem vagyok a babakocsira korlátozva. Meg ha van pici időm pl.jóbarátokat nézek.

2020. nov. 12. 22:19
 2/6 anonim ***** válasza:
48%

Nem biztos hogy depresszió. Lehet "csak" a babyblues. Nekem volt kb 1,5-2 hónapig tartott. Szörnyen éreztem magam, nálam igazából abban mutatkozott meg,hogy sirattam a régi életem. A férjem mikor tudott segített, de azért néha közölte,hogy lehetnék pozitívabb.

Egyszerűen nem szerettem a lányom.

Nekem akkor lett jobb, mikor letelt a 6 hét és mehettem. A szüleim közel laknak és sűrűn átjártam hozzájuk. Ők segítettek a gyerek körül, és eltudtam menni egyedül kikapcsolódni.

Már másfél év telt el és minden rendben, de nehéz szívvel emlékszem vissza arra az időre.

2020. nov. 12. 22:32
 3/6 anonim ***** válasza:
51%
6 hét előtt miért nem mehettél? Rosszul voltál? En már 4 hetesen is mentem vele sétálni meg ilyenek. Rokonok is jöttek mi is mentünk anyukamekhoz. Amúgy a kimozdulás tenyleg kulcsfontosságú kérdező. Legyél minél többet a szeretteiddel. Nekem az is olyan jó érzés volt, hogy láttam anyukam hogy szereti a kisfiam. Meg hogy kivette a kezemből, addig ittam egy kávét és néztem őket. Szoval egyszerűen csak hogy nemcsak en voltam neki/vele.
2020. nov. 12. 23:00
 4/6 anonim ***** válasza:
76%

Jó tanács, h. "Legyél a szeretteiddel meg mozdulj ki!" Alapesetben. De most covid idején?? Én személy szerint nem nagyon merek találkozni hosszabb időre fedett helyen rokonokkal, barátokkal. Nehogy ők vagy mi fertőzzünk. Utazni sem tudunk, hisz a szálláshelyek sem fogadnak vendéget. Kikapcsolódni sem tudunk elmenni a férjemmel picit, hiszen a mozik, éttermek, színház stb..zárva. Meg ugye kijárási tilalom van 20után.

Szóval le a kalappal azok előtt, akik most szülés után maximálisan jó passzban vannak mindezek ellenére.

2020. nov. 12. 23:29
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
4 hat azért anyukámékkal találkozunk igen. De az is igaz, hogy ők most voltak covidosok. Szóval most nem találkoztunk egy ideje. De kb 1-2 hét és újra fogunk. És már meg sem fertőzzük egymást legalább. Anyosomekkal is találkozunk. Nagyszuleimmel persze most nem. Barátaink is covidosok épp szóval 1-2 hét és tőlük se kell már tartanunk se ide se oda. Azért nem zárkóztunk be teljesen, nem sok emberrel, de a legkozelebbiekkel találkozunk.
2020. nov. 13. 10:58
 6/6 anonim ***** válasza:
nekem az első év... pedig volt segítségem, főzni sem kellett, szabadidőm is, de pl ejjel alig aludtam, mert kb 1.5 orankent kelt és szerintem a alvashiany nagyon durva kényszergondolatokat okozott. most 15 honapos és mar csak 1x kel éjszaka, alszom kb 8 orat egy ejjel 2 részletben és valahogy minden jobb lett :)
2020. dec. 4. 06:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!