Akinek szülés utáni depressziója volt, mennyi idő után jött ki belőle és hogyan? Tudatában voltál hogy baj van, vagy tagadásban voltál egy darabig? Minden tapasztalat érdekelne ezzel kapcsolatban.
Nekem szerintem ilyesmi van.
Tudatában vagyok, h. vlmi nem jó. Már reggel rosszkedvűen ébredek, kilátástalannak érzem, h. mikor lesz jobb a közérzetem. Erre ez a covid is rápakolt. Nem nagyon tudom senkivel megbeszélni a dolgot a férjemen kívül. Hiányoznak a barátnős sütizések, megbeszélések. A messenger nem adja vissza az igazi kommunikációt.
Amit most próbálok, h.naponta hosszabbakat sétálok a babámmal. Vettem hordozót, magamra kötöm és nem vagyok a babakocsira korlátozva. Meg ha van pici időm pl.jóbarátokat nézek.
Nem biztos hogy depresszió. Lehet "csak" a babyblues. Nekem volt kb 1,5-2 hónapig tartott. Szörnyen éreztem magam, nálam igazából abban mutatkozott meg,hogy sirattam a régi életem. A férjem mikor tudott segített, de azért néha közölte,hogy lehetnék pozitívabb.
Egyszerűen nem szerettem a lányom.
Nekem akkor lett jobb, mikor letelt a 6 hét és mehettem. A szüleim közel laknak és sűrűn átjártam hozzájuk. Ők segítettek a gyerek körül, és eltudtam menni egyedül kikapcsolódni.
Már másfél év telt el és minden rendben, de nehéz szívvel emlékszem vissza arra az időre.
Jó tanács, h. "Legyél a szeretteiddel meg mozdulj ki!" Alapesetben. De most covid idején?? Én személy szerint nem nagyon merek találkozni hosszabb időre fedett helyen rokonokkal, barátokkal. Nehogy ők vagy mi fertőzzünk. Utazni sem tudunk, hisz a szálláshelyek sem fogadnak vendéget. Kikapcsolódni sem tudunk elmenni a férjemmel picit, hiszen a mozik, éttermek, színház stb..zárva. Meg ugye kijárási tilalom van 20után.
Szóval le a kalappal azok előtt, akik most szülés után maximálisan jó passzban vannak mindezek ellenére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!