GYED, munka ügyben kérnék segítséget! Mennék vissza dolgozni, de jelenleg a családi vállalkozásba vagyok bejelentve. Jelentkezzek ki és úgy menjek felvételizni? GYED alatt lehet így?
Mert az egy dolog hogy ha felvesznek akkor az új munkáltató úgyis bejelent, de mégis nem veszlik el a GYED hogy időközben megszűnt a munkaviszonyom?
Ne haragudjatok, a sok idétlen kérdés miatt, sejtem a válaszokat, de szeretnék megbizonyosodni inkább, ne hogy ez a kicsi is elvesszen.
A könyvelőnktől nem lehet kérdezni semmit, szerinte felesleges elmenni dolgoznom még.
Szia! A válaszokat sajnos nem tudom,de itt kérdezhetsz: [link]
Nekem már aznap válaszolt a hölgy amikor elküldtem a kérdést.
Akár most is kijelentheted magad a családi vállalkozásból, mert a gyed alatt megszűnő munkaviszony miatt nem veszik el a gyed, csak passzív jogon (nincs mögötte biztosítási jogviszony) jár tovább.
Így el tudsz menni felvételizni, ha felvettek, akkor a tényleges munkavégzés előtt mondd vissza a gyedet, vagy várd ki a gyes idejét, és akkor kezdj dolgozni.
Köszönöm a válaszaitokat!
Meg nyugodtam:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!