Nagy vezetéknév mellé elneveznétek a fiatokat Mihálynak vagy Károlynak?
Olvastam itt egy kérdést, ahol egy keresztnevet kívánt véleményeztetni a kérdező, ám többen jelezték, hogy a Bivaly-Basznád megyében Rákóczikalácsapuszta felső után kettővel van egy azonos nevű falu, tehát semmiképpen nem adnák. Nyilván olyan faluról volt szó, amit 20 km-mel arrébb senki nem ismer már.
Ehhez képest mi a véleményetek a kérdésben megfogalmazott nevekről?Ugye hiába a leggyakoribb magyar vezetéknév és szintén meglehetősen népszerű keresztnevek, ezekben a kombinációkban valószínűleg mindenki az ismert városokra, Nagykárolyra és Nagymihályra gondolna. Vagy mégsem?
Nagykárolyról hallottam, a másikról nem.
De mem jutna eszembe egyik se, sőt, van Nagy Károly nevű (távoli) ismerősöm, sose hoztam összefüggésbe a várossal. Eleve nem is úgy mondja az ember a hangsúlyt a kettőnél.
Akik ismerik a várost, valószínűleg nem adnák, mert ahhoz kötik. Főleg, ha valami mucsaröcsöge.
De amúgy elég sok városnév személynévből ered.
Buda, Bercel, Aba, Abád, Abony, Bihar, Csanád, Karsa, Örkény, Szabolcs, Taksony
Csak néhány férfi név, ami eszembe jutott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!