Henrik vagy Rudolf ?
Férjem német, de Magyarországon élünk. Van egy lányunk, Matilda. Most kisfiúval vagyok várandós. Szintén olyan nevet kerestünk, ami mindkét országban létezik, ugyanúgy írják, nagyon hasonlóan ejtik. Nem tucatnév, de nem is nagyon extrém.
Átnéztük az anyakönyvezhető nevek listáját és kettő olyan név van, ami ellen egyikünknek sincs kifogása, amellett hogy megfelel a fenti követelményeknek. Henrik és Rudolf.
Matildát mi Tillázzuk, de rokonságban valaki Tildinek, Tildának, Mankának hívja. Suliban barátnői Majázzák.
Egyébként a Rudolf sem feltétlenül Rudi. Van idősebb ismerősünk nem egy ilyen névvel. Rudó, Dolfi. Henrik lehet Riki is valóban.
Tudom, hogy ezek megosztó nevek, de úgy gondoljuk, hogy nem muszáj mindenkinek ugyanabból a 20 elfogadott névből választani. Egyik nővérem Johanna. 80-as években kapott is anyukám érte hideget-meleget. Most meg egyre divatosabb megint ez a név. Ráadásul nővérem szereti. Lányom is szereti a Matildát. Sailor Moon, kis boszorkányos film miatt, illetve sok hercegnő viselte. Valaki szerint ronda, de hát nem lehet olyat találni, ami mindenkinek tetszik. Pedagógusok eddig mind díjazték, hogy nem Hanna5, Léna3, Bogi7 a lányunk.
Úgy látom egyre többen előveszik a régi neveket. Született Lívia, Teréz, Géza, Zsigmond a környéken.
Mondjuk szerintem ezek olyan nevek, amiket nem kell becézni, sőt. Henrikből biztos nem csinálnék Rikit, egy ilyen szép, elegáns névből Rikit csinálni szerintem szörnyű. Egyik rokonom Henrik és így hívjuk, Henriknek, így a legszebb. A Rudolfot ugye nagyrészt Rudinak hívják, ami magyar nyelvterületen tudjuk milyen asszociációkat vált ki. A Dolfi meg Adolf, így Hitlerre gondolnék. A Rudó mondjuk nem rossz.
De összességében már írtam is,a Henriket választanám és nem becézném sehogy :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!