Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan mondanátok meg a...

Hogyan mondanátok meg a párotoknak hogy költözni szeretnétek?

Figyelt kérdés

Az a helyzet,hogy nemjövünk ki jól az anyósommal,és ezért szeretnék költözni.A fél éves babámmal most kezdtem el kóstoltatni,de az anyósom minden mást is adna neki amit én nem.A múltkor pl, vadassal etették,mondván hogy répa van benne.(a párom sem állt mellettem ő is etette)Akkor össze vissza puszilgatja meg cipeli a gyereket,mikor megmondtam neki,hogy nemszereti egyiket sem.Löki el magát a gyerek,és üvölt,de ő még arrébb is megy vele,hogy majd megvígasztalja.Azt mondta adjak a gyerekemnek krumplit vajjal és sárgarépával.Kezd betelni nálam a pohár.Vagy csak én fújom fel ennyire a dolgokat?

Köszi a válaszokat előre is!

2010. aug. 9. 12:51
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem üljetek le pároddal és beszéld meg vele,hogy ez nem jó se neked se a picinek.És egész egyszerüen közöld vele,hogy költözni akarsz,amugy se "egészséges"szerintem akár anyossal akár saját szülökkel együtt lakni ha már gyerek is van.
2010. aug. 9. 12:55
 2/8 anonim ***** válasza:
56%

amúgy rendes jólelkü az anyósod? mert amiatt hogy eteti orrba szájba még nem kell költözni.

később amikor letellik a kisbabás időszak mit nem adnál ha kicsit levihetnéd mamázni ....

türelem.

beszéljen vele a párod is hogy amit utál a gyerek azt ne tegye de emiatt költözni???

nincs más a háttérben?

az az igazság hogy ha a párod nem akar beszélni a szüleivel semmit sem tehetsz és nem érsz el azzal se semmit ha szidod és panaszkodsz rájuk.

rá kell hagyni később a gyereknek kell majd a kettősség hogy ne csak benneteket lásson jó lesz még hogy közel vannak.

nyugi.

2010. aug. 9. 12:57
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Tökéletesen megértelek, ebben a helyzetben én is költöznék. Úgy tűnik az anyósod nagyon nem fogja fel, hogy a gyereknek Te vagy az anyja, következésképpen Te neveled fel és Te határozol meg vele kapcsolatban dolgokat (pl. mit kaphat enni). Az meg, hogy nem törődik a baba sírásával, az a lényeg, hogy ő hurcibálhasa...Inkább nem minősítem az ilyen nagymamák "szeretetét".

Szerintem egyszerűen mondd meg a párodnak higgadtan és határozottan, hogy el szeretnél költözni ezért és ezért. Egy ilyen beszélgetésnél lényeg az, hogy az indulatok ne sodorják el az embert. Lenne hova költöznötök? És csak a pároddal mennél, vagy akár kettesben a babával?

Különben lehet, hogy én vagyok ilyen pesszimista, de nem egy házasságot láttam tönkremenni az anyós közelsége miatt. Mindegyik azt hiszi, hogy a gyerek neki lett szülve, az anyát meg le lehet szarni, az csak egy mellékes kis kellemetlen tényező.

2010. aug. 9. 13:10
 4/8 A kérdező kommentje:
Igazából nem csak azóta tart ez,hogy mi nemjövünk ki,ez akkor kezdődött mikor terhes lettem,és elmentem táppénzre.Ő dolgozott én meg itthon voltam,és neki ez nemtetszett,ezért neki állt nekem állást keresni,hogy ne legyek itthon.De nekem volt állásom,csak táppénzen voltam,de ő neki ezt hiába magyaráztam,mintha süket fülekre találtam volna.akkor az álláskeresést abbahagyta,akkor jött az iskolával,hogy keres nekem sulit.Mondtam neki,hogy majd keresek én magamnak,amit szeretnék.nagyrészletekben ennyi.Illetve hogy én megcsináltam neki elég sokmindent,azt se mondta hogy bú vagy bá.A lánya meg semmit nemcsinál,36 éves létére.Délben kel fel,stb.És akkor egyszer azt mondta az anyósom hogy átadja nekem a konyhát.A lánya semmit nemcsinál én meg vegyem át a helyét?Köszönöm de ebből nemkérek.Most megint szorgosan keresi nekem a sulit,holott közben én jelentkeztem már.
2010. aug. 9. 13:11
 5/8 anonim ***** válasza:

Carmen22!

A kérdezőnek szerintem pont az a baja, hogy bármit mond az anyósnak az leszarja. Szerinted érdemes egy ilyen emberrel beszélni?

2010. aug. 9. 13:12
 6/8 A kérdező kommentje:
Igen lenne hova mennünk.Én a párommal és a babával szeretnék menni.Köszi mindenkinek a válaszát!
2010. aug. 9. 13:15
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem egészséges együtt élni. Egy férfi nem nő fel, amíg az anyjával él együtt. Szerencséd van, ha a párod ezt belátja, megérti, és hajlandó lépni egy önálló élet felé. De még most kéne neked lépni. Egyre nehezebb lesz.

Egyébként nővérem 12 évig bírta anyóssal, aztán mostanra besokallt. A férje nem akart elköltözni anyuci mellől. A nővérem fogta a 2 gyereket, és albérletbe ment. Azóta kivirult, és remekül érzi magát, a gyerekek is.

Én senkivel nem tudnék így együtt élni. A saját szüleimmel sem.

2010. aug. 9. 13:48
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Az utolsó válaszolóval 100% ig egyet értek.

Számomra az a fura, hogy ha lenne hol laknotok akkor eddig mért nem költöztetek külön a párod szüleitől? Én már az elején megmondtam a páromnak, hogy ha nem lesz önálló és nem hajlandó elköltözni a szüleitől és nem fogok rá várni, keresek olyat aki elég érett hozzám. Jól tudtam hogy ha 1x elköltözik soha többé nem akar majd visszamenni, pedig jó sora volt az anyjáéknál, egyedüli gyerek, a nagyszülőkkel együtt laktak, a mamája körbe ugrálta kiskora óta. (náluk divat hogy a szülőkkel együtt laknak az anyja se akart különköltözni, a mai napig az anyjával él) Unszolásra ugyan, de megtette, összeköltözött velem és azt mondta az volt élete legjobb döntése és már néha az is sok neki mikor az anyja felhívja, hogy két napja nem látta. Pedig tényleg nem rossz a kapcsolata az anyjával és én mindig is biztattam hogy látogassa őket meg tartsa velük a kapcsolatot.

Lehet, hogy a te párod nem akar külön menni a szüleitől? Más apropót nem tudok hogy mért nem költöztetek el idáig.

2010. aug. 11. 16:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!