Igénybe vette valaki az egészségpénztári gyermekgondozási támogatást?
Sajnos elég kevés infót találok róla a neten.
Én határozhatom meg, hogy mekkora összeget szeretnék a saját önsegélyezőmből a GYED-em pótlására havi szinten?
Igénybe lehet-e venni duplikáltan két kisebb összeget (ami nem haladja meg az ellátás alapjául szolgáló összeget) úgy, hogy nem csak a saját számlámról igénylem, hanem a férjeméről is, amiben én vagyok a kedvezményezett? Vagy ezt csak saját ep esetén lehet igényelni?
Nektek mi a véleményetek úgy alapvetően az egészről? Minden infó és ötlet jöhet, mert egyelőre nem látom, hogy miért ne érné meg erre már előre gondolni. (Mégcsak a babatervezés fázisában vagyunk.)
Igen, a gyest egészítettem ki vele a harmadik évben.
Te határozod, mivel nem "támogatás", csak a saját pénzedet veszed ki vele.
Igen, lehet kedvezményezettként is.
kiszámoló blogon olvashatsz róla többet
Ez tök jó. Ezek szerint nincs maximalizálva (ellátás alapjául szolgáló összegen túl) és van lehetőség arra, hogy 2-3 hónap alatt kiutaltassam magamnak akár az önsegélyező számláról a teljes keretemet?
Ez csak azért merült fel, mert pl. a hiteltörlesztés is érdekelt volna minket, de ott ugye maximalizálva van az igényelhető rész és az így nagyon macerásnak tűnt.
Nagyon jó hír a kedvezményezetti lehetőség is.
Köszönöm szépen, nézelődök a kiszámolón is akkor. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!