Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hány évesen vállaltátok az...

Hány évesen vállaltátok az első gyereket? Mikor a legideálisabb?

Figyelt kérdés
Mindig is fiatal anyuka szerettem volna lenne, de akárhogy is nézem ez már nem fog összejönni, de úgy érzem jó úton haladunk és hamarosan megfelelőek lesznek a körülményeink. Most 25 éves vagyok, ha minden jól megy 27 éves korom körül fog születni az első gyerekünk, és 30 előtt szeretnénk a másodikat (a férjem 3 évvel idősebb nálam). Persze ezek csak tervek, nem tudhatjuk még mit hoz a sors, csak szeretnénk, ha így lenne. Nektek mi a véleményetek? Milyen korban a legideálisabb a gyermekvállalás?
2020. okt. 4. 17:49
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
91%

Kérdező, a 20 éves mit tud felmutatni? Egy érettségit szinte nulla munkatapasztalattal?

Szerinted ez felelősségteljes gyerekvállalás? Most még lehet, hogy eltartja a párja, de ha szétmennek? Komoly esélyei lesznek a munkaerőpiacon tapasztalatlan pályakezdőként egy (kis)gyerekkel...Majd megy a szülőkhöz? Egyrészt nem nekik szült, másrészt sajnos ők sem lesznek vele örökké. Lehet negatívnak tartani, de onnantól, hogy felelős vagy egy kis életért, az ilyen forgatókönyveket is számításba kell venni, hogy képes lenne-e egyedül felnevelni a gyereket.

A mai világban oltári felelőtlenség huszonegykét évesen szülni, amennyiben nem egy gazdag családról van szó, ahol sosem voltak anyagi gondok, (szinte - mert a világban semmi sem biztos) garantáltan lesz az anyának megélhetése. Ezért most lehet szidni, lepontozni annak, akinek jólesik, de akkor is ezt fogom gondolni.

2020. okt. 4. 19:29
 12/18 A kérdező kommentje:
#11 Mint írtam időközben rájöttem, hogy ez nem jó ötlet.
2020. okt. 4. 19:46
 13/18 anonim ***** válasza:
72%

En 3 het hijan 25 voltam, mikor tavaly szultem.

Hogy a jovoben mik a terveim gyerekvallalas teren azt nem irom le, mert vagy bejon vagy nem.

De szerintem 20-30 kozott a legidealisabb.:)

2020. okt. 4. 20:33
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Mindenkinek más az ideális. Mi korban, anyagilag, agyilag és érzelmileg is 30 évesen voltunk rá készek. Amíg valamelyik nincs meg, nem szerencsés gyereket vállalni.
2020. okt. 4. 20:35
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

24 és 32 voltam.

32 évesen sokkal érettebb és rátermetebb voltam, bár lehet rutin is.

24 évesen szerintem még nem voltam erett bár nagy gond sose volt.

Most 33 vagyok és szívesen szulnek még vagy 4 év múlva de félek akkor már nem kéne.

És egyébként fiatalabban sokkal jobban könnyen viseltem a terhességet es szülest.

A második minden szempontból problémásabb volt.

2020. okt. 4. 20:50
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Az első babánál 27 voltam, a másodiknál 33. Nekem/nekünk pont így ideális.
2020. okt. 4. 22:09
 17/18 anonim ***** válasza:
75%
25 eves voltam,mikor iden februárban megszületett a fiam. Nagyjabol igy is terveztem. De ez tenyleg ember függő. Kell egy biztos háttér es hogy te is biztosan erezd. Mert sajnos ismerek olyat,akinek bar van gyereke,de se az anyagi hatter,se a lelki háttér nincs meg
2020. okt. 5. 00:07
 18/18 anonim ***** válasza:
74%

Én is mindig fiatal anyuka szerettem volna lenni, anyukám 20 évesen szülte a testvéremet, engem 27. Most 55 évesek de már nem túl jó az egészségügyi állapotuk.

Én gyerekként is azt láttam a fiatal anyukák mindig vidámak, türelmesebbek a gyerekeikkel. Úgy gondoltam jobb lesz fiatalon anyává válni. Aztán eljött a 20 év és nevetségesen fiatal voltam, gondoltam jó lesz a 24, addigra biztos meglesz minden ami kell. Eljött a 24 és egyáltalán nem éreztem a késztetést a babavállalásra. Most vagyok 27, saját lakás, jogosítvány, szerető férj,(aki akar gyereket), kisállat, stabil munkahely, anyagi háttér pipa. És még mindig nem érzem a késztetést, hogy most mehet. Azt érzem, hogy van épp elég dolgom, mindig jönnek váratlan akadályok amiket meg kell oldani stb. Sokszor leterheltnek érezzük magunkat. Nem igazán hiszem hogy bármelyikünknek jót tenne, ha lenne. Most megint azt mondom majd talán egy pár év múlva. De ki tudja eljön-e valaha?

2020. okt. 5. 10:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!