Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha te választhatnád meg a...

Ha te választhatnád meg a gyerek születésnapját (mondjuk programcsászàr miatt), akkor augusztus 31én vagy szeptember 1jén szülnéd meg? (Évvesztesség miatt érdekes)

Figyelt kérdés
2020. aug. 31. 19:30
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
72%

Aug. 31.

Nem szivatnám meg egy iskolakezdős szülinappal, ha már választhatok.

2020. aug. 31. 22:32
 12/18 anonim ***** válasza:
85%

6-os, tévedsz.

A tavalyi szigorítás után nem maradhat csak úgy, komoly kérvényezési procedúra kell.

Nagyobbikom oxigénhiánnyal született, minden téren durván le van maradva (területenként jellemzően 1 évvel). Van neurológusi, neuropszichológusi, logopédusi papírunk, mégse automatikus, hogy nem megy annak ellenére hogy ráadásul augusztus 26-i.

Szeptember 1.

Szeptember 3-ra voltam kiírva, augusztus 26-án kibújt. Jobb lett volna ha marad.

2020. szept. 1. 06:20
 13/18 anonim ***** válasza:
66%

Augusztus 31.

Minden nyáron pont suli előtt lenne a szülinapja, egy utolsó ereszd el a hajam.

Gimire ez fokozottan érvényes, egyetemre meg pláne.

2020. szept. 1. 10:12
 14/18 anonim ***** válasza:
37%

Inkább a szeptember 1, nem rossz dolog, hogy nem kell vele vacakolni, hogy évvesztes legyen, de mégis 7 évesen kezdi a sulit. Nekem őszi a nagyobbik fiam, csak ő októberi, de teljesen jó volt úgy, hogy szépen végigjárta a három évet az oviban, és tanévkezdés után nagyon hamar már a hetet töltötte.

Egyébként nem vagyok híve annak, hogy mindenképp tartsuk vissza a gyerekeket, a kisebbikem is például hat és fél évesen fogja kezdeni az iskolát és eszem ágában nincs, hogy felmentést kérjek ez alól. Viszont azt azért én is durván nagy szívásnak tartom, ha 6 év 1 naposan már iskolába kerül egy kisgyerek, az tényleg nagyon korai. Úgyhogy szerintem is jobb a szeptember 1, még akkor is van egy kis mozgástere a szülőnek, mert ha valami csoda folytán annyira iskolaérett értelmileg is, szociálisan is, fizikailag is (!), akkor még mindig kérvényezheti, hogy a 6. életév betöltése előtt iskolát kezdhessen, így, hogy csak egy napon múlik, és tényleg iskolaérett, biztosan meg is adják rá a lehetőséget.

Mondjuk egy augusztus 31-i gyereknek is nagyon jó eséllyel megengedik, hogy ne kezdjen iskolát 6 évesen. A legtöbb szakszolgálat egy vizsgálat után minden gyerekére ráírja, hogy javasolja még egy évig az óvodai nevelést, az oktatási hivatal meg nem szórakozik vele, elvégre ők nem is látták a gyereket.

2020. szept. 1. 13:22
 15/18 anonim ***** válasza:
89%

Inkább legyen évvesztes.

Még egy éve legyen, amit gondtalanul, játékosan tölthet.

Nekem okt.1-jén született a gyerekem, most kezdte az első osztályt. Intelligens, okos, de olyan ábrándos, álmodozó lélek, hogy rossz rágondolni, mi lett volna vele egy évvel ezelőtt.

2020. okt. 13. 12:14
 16/18 anonim ***** válasza:
40%
Most tényleg nem értem, mi rosszat írtam, de ti tudjátok...
2020. okt. 18. 09:46
 17/18 anonim ***** válasza:

A gyermekem aug 31-én 22:43-kor született császárral, mert meg kellett indítani a szülést gyengülő szívhang miatt. Ha magától születik, akkor Szept 1 lenne.

Biztos, hogy kérvényezem az évveszteséget, 6 évesen ne kelljen már ekkora terhet cipelnie, mint az iskolakezdés. Semmiről sem fog lemaradni.

szept. 10. 00:59
 18/18 anonim ***** válasza:

Egyértelműen Szept.1.

Így 4 év távlatából, amikor évhalasztási kérelmen is túlvagyok.

Nagyon kevés alig 6 éves kezd, szerintem aug. 31.-gyel nagy hátránnyal indul.

Náluk 1 év rengeteg..

15 év múlva pedig senkit nem êrdekel majd

szept. 10. 21:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!