Szerintetek ciki, hogy egy babarát szállodában reggeli alatt a gyerek durva morzsa hegyet hagy maga alatt?
Nekem az a gesztus is jólesett ha elnézést kértek..
Van gyerekem, tudom mit tudnak hagyni
Sokkal rosszabb amikor hagyják mászkálni a firró étellel közlekedő felszolgálók közt.
Nem igazán látni 5 tányérrel a kezedben a lábad alá
Ha láttam, hogy érdekli őket, nem volt sose gáz.
Már nem dolgozok étteremben, de mikor még ott dolgoztm volt, hogy öltönyös, kosztümös társaság hagyott kupit, és koszt, meg csettintettek és rámutattak a tányérra, hogy vigyem, míg mondjuk a jólnevelt kiscsalád összegyűjtötte a tányérokat az asztal szélére, és mikor elvittem, elnézest kértek a rumliért, amit amúgy nem hagytak.
Amit értékeltem, az az volt hogy ha ember számba vettek.
Ha üdvözöltem őket visszaköszöntek, ha kivittem a kaját megköszönték, ha megkérdeztem hogy ízlik-e, udvariasan reagáltak, még ha bajuk is volt, nem gúnyolódtak, meg vádaskodtak, hanem elmondták mi bajuk.
Értékeltem, ha nem is gyűjtik össze, mint az a kedves kis család a tányérokat, de amikor vettem el, kicsit hátra dőltek, ne a könyöklő hónaljuk alól kelljen kiügyeskedjem a tányért (gyakori...)
Egy kis morzsa nem érdekelt sose a földön, mert mikor leszedtük az asztalt, úgyis felsepertünk minden alkalommal.
Egyébként látod, így évek múltával is emlékszem arra a családra, és én is törekszek olyan vendég lenni, akire így emlékeznek ha egyáltalán emlékeznek.
Vagy lehetek az ellenkező példa, mint a vénember (nem bácsi) aki képletesen a falhoz kent, mert túl meleg volt a kapucsínója, a srác aki megégette a nyelvét a rántotthússal, miért persze nekem panaszkodott, vagy a fickó aki nem volt elégedett a kajával és az egyik pincérrel 10 percig kiabált a családja előtt akik könyörögtek, hogy hagyja abba a jelenetet, vagy a másik fickó aki hátbaverte a kollégám mert más asztalt szolgált ki, és nem figyelt rá addig, vagy az a valaki, aki a wc alá kakált, és senki se volt hajlandó feltakarítani, amit megértek, és a menedzser helyettes szedte össze, sorolhatnám, a vendéglátás az egyik legrosszabb szakma..
Szerintem nem ciki, főleg egy bababarát szállodában ilyenre azért fel vannak készülve.
Nekem sokkal cikibb, amikor valaki a svédasztalról csurig pakol 10 tányért, felhalmoznak mindenből, mondván “ki van fizetve”, majd több mint a felét otthagyják, úgy, hogy hozzá sem nyúltak.
OFF // "Nekem sokkal cikibb, amikor valaki a svédasztalról csurig pakol 10 tányért, felhalmoznak mindenből, mondván “ki van fizetve”, majd több mint a felét otthagyják, úgy, hogy hozzá sem nyúltak."
Sokat konferenciázom, ahol rendszeresen van svédasztal, és mindig megdöbbenek, hogy akkor is kitör a ragadozó állat az emberből, ha egyébként Nyugat-Európában szocializálódott és az egy főre jutó tudományos fokozatok száma kettő :D
Jó ég, dehogy ciki...
Bababarát szállodákban eleve van külön étkezőhelyiség a gyerek nélkül érkezőknek. Oda lehet menni, ha valaki nem akarja látni, hogy esznek a kisgyerekesek.
A gyerekes helyiségek meg ilyenek, igen. Lepotyog ez-az, stb.
Az asztal közepén szokott lenni kis kuka vagy valami annak való, a szemeteket, papírokat étkezés közben oda lehet dobni. Nagyobb, leesett darabot felszedem a földről, szintén kidobom.
Rendes család próbál gyerekkel is úgy étkezni, hogy ne legyen undorító, amit maga után hagy - de hidd el, a morzsák meg ilyenek teljesen természetes, hogy képződnek. Én mindig rászólok a fiaimra, hogy hajoljanak a tányér fölé, babának ott az etetőszék tálcája vagy az olyan előke, ami felfogja a lehulló darabokat.
Viszont seprűt kérni, meg tányérokat összeszedni nem illik! A 4-5 csillagos helyeken kimondott gáz! Nézz meg egy illemtankönyvet vagy kérdezz meg egy ott dolgozót!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!