Mit tegyek, hogyan vegyem ra az evesre?
Figyelt kérdés
2 eves kislanyom nagyon rossz evo , szuletesetol kb 1 eves koraig csak anyatejen/ tapszeren elt ( leszamitva nehany nagyon apro falat joghurtot v egyeb pures etelt.) mindent elfogad kb, kiveve a hust, de 2-3 kiskanal utan abbahagyja az evest, es teljesen mind1 hogy elotte egesz nap nem evett semmit, akkor sem hajlando tobbet fogyasztani. Szervi baja nincs, sulya magassaga normalis. 89 cm 11,5 kg. Hogyan tudnam ravenni hogy normalisan egyen? (5x probalom kinalni naponta, abbol jo ha 1x elfogad vmit, tobbi alkalommal nem keri, inni iszik legalabb vizet, gyumolcslevet).2020. aug. 20. 21:38
11/14 anonim válasza:
A gyümölcslé elveszi az étvágyat, üres kalória.
12/14 A kérdező kommentje:
Az lehet, bar felvizezve adom neki h legalabb vmit vigyen be a szervezetebe.
2020. aug. 21. 18:49
13/14 anonim válasza:
#1 vagyok. Nem igazán értem mire a lepontozás, én legalább a kérdésre válaszoltam a kérdezőnek, nem pedig eldöntöttem helyette, hogy de igenis elég amit eszik a gyereke. “Zabálnia” nem is kell, nem hústornyot akar nevelni az ember, de azért ne mondjátok már, hogy ti beletörődnétek ha a gyerek 3 kanállal enne mindenből, valószínű nektek jól evett a gyerek, azért veszitek ilyen lazán, egy anyát azért ez igenis tud idegesíteni, hiába van meg a súlya! Pontozgassatok...katica csoport😫😊
14/14 anonim válasza:
"de azért ne mondjátok már, hogy ti beletörődnétek ha a gyerek 3 kanállal enne mindenből,"
3 kanállal SE eszik és de, "beletörődtem" ;)
Mégis mi mást tehetnék? Tömjem le a torkán az ételt?
Egészséges, vérképe rendben annak ellenére, hogy hivatalosan alultáplált (a kérdezőé nem az).
A fellelhető összes étvágyjavítót próbáltuk már, egy se jött be. Voltunk gasztrón, háziorvosa belgyógyász, más miatt pszichológus is rendszeresen látja (fejlódésneurológián). Sokáig még roboráló tápszert is kapott (ami szintén étvágyjavító hatású), hogy legalább ne fogyjon el, de nem "bírta", székrekedést okozott.
5 éves és 15 kiló 112 centihez.
Talán egyszer megjön az esze (étvágya).
Nem egyke, testvére remek étvágyú, jó példa előtte tőlünk is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!