Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Terhesen iszonyatos fogfájás?

Terhesen iszonyatos fogfájás?

Figyelt kérdés
35 hetes vagyok. Tegnap este óta iszonyatosan fáj a fogam. Vettem be panadolt de reggelre ugyanúgy fáj. Ki lehet huzatni ilyenkor? Vagy veszélyes?
2020. aug. 18. 07:10
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
29%

Én kb a 37. hét környékén kínlódtam egy hetet, jégakkuval az arcomon tudtam csak aludni valamennyit. Nem kezelték, mert a kismamáknak nagyon vérzékeny az ínyük, nekem a második trimesztertől egy puszta fogmosáskor is csurom vér volt mindig, amit kiköptem. Panadolt szedtem meg algopirint, hogy túléljem valahogy, azt hittem szétszakad a fejem egy héten keresztül nonstop. Nem lett semmi bajunk, makk egészséges babám született. Ilyenkor a vége felé már a fejlődésében nem tudsz kárt tenni, készen van a baba tulajdonképpen, már csak hízik és a tüdeje érik még. Annyi a veszélye, hogy a fájdalom okozta stressz miatt beindulhat előbb a szülés, ami a 35 héten még azért korai, de ez sem törvényszerű, szóval most nehogy ráparázz, nekem sem indult be. ha eddig komplikáció mentes volt a terhességed, akkor nem kell aggódni, egy fogfájás nem fogja kihoznia

a babát. Persze menj el orvoshoz, neked hátha csinál valamit, csak mondom h nekem nem csináltak semmit, és pár szem fájdalomcsillapítótól azért nem lesz semmi baja a picinek. Persze most biztos le leszek pontozva, hogy nem vagyok paramami. :D

2020. aug. 18. 09:01
 12/15 anonim ***** válasza:
84%

Nekem fájt a fogínyem egy ideig, de csak ha hideget, vagy túl meleget ittam. Semmi rosszra nem gondoltam. Terhesség végén letört egy darab a gyökeréig. 🙄

Egy hónapig csinálta, sokba került. Nagyon fàjt a beavatkozás.

Már bánom hogy korábban nem mentem el.

Amilyen hamar tudsz, keress fel egy fogorvost!

Hozzá teszem mindig ápoltam a fogtam, naponta 5×6× mostam fogat, másfél évig volt fogszabályzom. Pont az eset előtt vette le.

2020. aug. 18. 09:59
 13/15 A kérdező kommentje:
Három fogorvost is felkerestem és egyik sem mer elválalni. Félnek,hogy a stressz beindítja a szülést. Nem válaljál a felelőséget. Ezt a pár hetet kihúzom. Remélem megszűnik.
2020. aug. 19. 10:11
 14/15 anonim ***** válasza:
1. vagyok. Ez durva. Sajnállak nagyon, fogfájással 5 hetet kihúzni, hát....
2020. aug. 19. 10:48
 15/15 A kérdező kommentje:
Hát ne is mondd. Szülés után ez lesz az első dolgom
2020. aug. 19. 10:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!