Csak én gondolom, hogy Magyarországon kevés a Csed, Gyed stb?
Hat nem tudom, te mit nézel, de mi az a sok pénz, amit Ausztriában kapsz? Persze, ha átváltod forintra, biztos soknak tűnik, de itt kint nem az. Csak akkor az, ha előtte nem dolgoztál semmit, de ha előtte volt rendes fizetésed, akkor visszaesés, ahogy Magyarországon is.
Utána meg kapsz csp-t, ami kb arra elég, hogy befizesd az óvoda díját. Egy állam sem finanszírozza úgy az életedet, hogy neked semmit sem kell csinálni.
Az én CSED-em (az ugye 6 hónap) majdnem 400 ezer forint volt, amivel elégedett voltam, de ugye ez a korábbi keresettől függ.
A GYED viszont 160 ezer forint körül van maximálva, ez nyilván nem túl sok, de arra jó volt, hogy a saját magam cuccai (beleértve a kertészkedős kellékeket), a gyerek holmijai illetve "szórakozásaink", illetve a kisebb élelmiszer-beszerzések, valamint a mindenféle családtagok karácsonyi és egyéb ajándékai jól kijöttek belőle, de fèlretenni nem igazán tudok belőle.
Tehát a másiktól való függést nem igazán csökkenti, vagy max csökkenti. Előnye, hogy a cseddel ellentétben lehet mellette mellékes kereseted (a csednél ez szemétség szerintem, hogy nem).
Tényleg jobb mint a semmi, és hogy 2 évig van.
Szerintem sem ebből kell gyereket nevelni, viszont ott ahol nem keres nagyon jó pénzt a férj, illetve vannak jelentősebb járulékos költségek (pl vmilyen felújítás, vahy esetleg a gyerekkel van vmi plusz gond), vagy egyedülálló a szülő,bott azért nyilvàn nem mindegy, mennyi az annyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!