Szigorú szülők: miért vagytok szigorúak? Milyen elhatározásból? És miben vagytok nagyon szigorúak? Ez hogy hat a gyerekeitekre? Hogy fogadják ezt? Az osztálytársai milyenek?
1-es!
Ez még nem szigor csak következetesség 🙂
Pl a lányomnak volt egy osztálytársa és 8.ba már szépen kijött az otthoni vaskéz hatása!
Minden elképzelhető módon szembe ment az anyjával, magatartásbeli probléma is volt 8.-ra már vele.
Olyan is volt, hogy vagdosta magát, kezét-lábát.. 😕
El is költözött a mamájához egy időre!
Szóval ő nem az a típus aki tolerálja a túlzott szigor ❗
Nem bánthat másokat se szóban, se tettben, erre nagyon érzékeny vagyok, ha valami szidás van, az itt jön ki.
“hogy gondolod, hogy ezt mondod neki?! Beszéltünk róla, hogy érzi magát, nem? Azt akarod, hogy megsérüljön a lelke? Azt akarod, hogy fájjon neki? Jó lesz neked, ha sírni fog? Ha szomorú lesz és megsebzed a lelkét? Ha rosszakat fog gondolni magáról? Senkit sem szabad bántani akkor sem, ha neked rossz érzést okozott!
Pl ilyet képes vagyok levágni, ha gúnyol vagy megsért mást, akár szerinte viccből, akár direkt mondja, mert ő érzi magát megsértve.
Azt gondolom, hogy bizonyos helyzetek átérzésére x korban még nem képes, de másokat bántani már akkor is tud, ezt pedig el kell kerülni, akár nyomás ráhelyezésével.
Ha bűntudatot táplálok bele, mikor “gonoszkodik”, akkor amíg nem fogja fel, nem érzi át, addig csak elkerüli, hogy ilyet tegyen. Ha erre akadok ki a legjobban, ezt próbálja majd a leginkább elkerülni..
Szeretném, ha a gyerekem rendes lenne másokkal és más taktikát választana a konfliktusok rendezésére, így mások is kedvelni fogják és érzelmi/tettleges kárt sem fog okozni másnak. Ovis korban szerintem ezzel támogatom a legjobban, ez a “fő” szabály, aztán majd megy magától, ha kifejlődik benne az empátia, akkor áttérünk egy másik részre, amit nagyon problémásnak érzek(szerintem a kitartásra/szorgalomra fogok ráállni, Tiniként meg jöhet a pozitív látásmód)
Itt kb át is adok mindent, amiről úgy gondolom, hogy egy “sikeres, boldog élethez kell”.
Erőszakmentesség(a szociális háló miatt, lesznek barátai, könnyebben lesz párkapcsolata és megtanulna felismerni a bántalmazó légkört) Kitartás(munkához, hobbihoz, anyagiakhoz, önmegvalósításhoz, egészséges életmódhoz, kapcsolatokhoz, bármihez), Pozitív látásmód(boldogság, elégedettség, hogy véletlen se legyen öngyilkos)
Azt hiszem ez a három kell ahhoz, hogy csodálatos élete legyen, bármihez is fog, bárhogyan akar élni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!