Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan kell elmagyarázni a...

Hogyan kell elmagyarázni a gyerekeknek, hogy most egy picit megroppantunk anyagilag és összébb kell húzni a nadrágszíjjat?

Figyelt kérdés
11, 8 és kettő 6 éves gyerekről van szó. Az ő nyelvükön el akarom majd nekik mondani, hogy mi van, mivel elég nagy változás lesz az életükben. Hogyan kell neki kezdeni egy ilyennek, hogy ne rémüljenek meg? Hogy kell tálalni, hogy egy sokkal kisebb házba költözünk, és sok mindent majd nem fogunk tudni megengedni magunknak? Nyilván nem hülyék, valamilyen szinten tudják, mi a helyzet, de folyton kérdezgetik, hogy miért nem megyünk ide, miért nem megyünk oda, miért költözünk el egy kisebb és rosszabb állapotú házba?
2020. aug. 6. 21:48
1 2 3
 1/21 anonim válasza:
62%

Esetleg, mint egy megoldandó feladatot?

Legyen esetleg egy meglepetés dobozka, amibe gyűjtögethetnek?

Valami új kaland és ügyesnek kell lenni? Éreztetni velük, hogy most anya, apa számít rájuk és tudjátok, hogy milyen szuperek lesznek vagy valami ilyesmi?

Semmi baj nem lesz! Minden jót kívánok!

2020. aug. 6. 21:58
 2/21 anonim ***** válasza:
88%
Gyerekek, figyeljetek ide! Most egy nehéz időszakon megyünk keresztül és a segítségeteket kérem. Pénzügyileg nem vagyunk most a toppon, ezért nem mentünk idén nyaralni, és lehet, hogy jövőre sem fogunk. Amíg nem rendeződnek a dolgok, addig legyetek türelemmel. Ha rendeződnek az anyagiak, ígérem, bepótoljuk majd a nyaralásokat. De most az a legfontosabb, hogy megértsétek ennek a helyzetnek a komolyságát. Egy kisebb házba fogunk költözni, ahol nem jut mindenkinek majd külön szoba.
2020. aug. 6. 22:15
 3/21 anonim ***** válasza:
4%
2 Szerintem neked nincs gyereked. Meg se értenék, mert még kicsik.
2020. aug. 6. 22:24
 4/21 anonim ***** válasza:
95%

Én az okokat is elmagyaráznám, amennyire megérthetik. Pl. állásvesztés, hitel törlesztőrészletének megugrása, vállalkozóként a megrendelések visszaesése stb. És utána elmondanám, hogy ez mennyiben érinti a mindennapi életünket és kérem belátásukat. És persze hangsúlyoznám, hogy ettől még ugyanúgy szeretjük őket.

Akkor könnyebb, ha eddig sem Mammon imádata folyt a családban. Magyarul: ha nem rongyrázós, státuszszimbólumokat hajkurászó család voltatok. Ha beszélgettetek már arról, hogy nem mindenki él olyan jól, mint ti, és vannak kifejezetten szegény emberek is, akiknek sem erre, sem arra nem telik.

2020. aug. 6. 22:27
 5/21 anonim ***** válasza:
95%

Az egész család megy, vagy csak te és a gyerekek? Ez sem mindegy.

A gyerekek mindent éreznek, mennél jobban érzik rajtad a kétségbeesést annál kezelhetetlenebbek lesznek és félni fognak. Minden rajtad fog múlni. Minden, az is hogy hogy fogják átvészelni és megszokni a helyzetet. Ha természetesnek fogod mutatni, akkor 1 év alatt túl leszel a nehezén velük. 1 évet kell olyan akaraterővel rendelkezned ami sorsdöntő nektek, hogy túl tudjátok élni lelkileg. Ezt rögzítsd be bennük: a tárgyak csak tárgyak, a legjobb dolog, hogy együtt vagytok, és lesz jobb, hamarosan.

2020. aug. 6. 22:27
 6/21 anonim ***** válasza:
22%
5+ Nem sírhatsz, nem láthatnak gyengének, és mindenben meg kell mutatnod a jót, a szépet-és nincs olyan, hogy nincs kedved és fáradt vagy. Csak ők vannak. Ha nem tartod magad, minden amiért eddig kihoztál bennük vissza fog esni, és szét fog hullani. Iskolai teljesítménytől kezdve minden. Rajtad múlik, hogy a nehézségen hogy fogtok átmenni. Minden.
2020. aug. 6. 22:30
 7/21 anonim ***** válasza:
95%

3-as, hát elég szomorú lenne, ha ennyi idősen nem értenék meg.

Kicsit más téma, de a 7 éves fiam megértette tavasszal, hogy a járvány miatt valószínűleg idén nem megyünk nyaralni, nem fürödhet a Balatonban (pedig minden évben nagyon várja). Mondtuk, hogy a kis pancsoló medencét feltöltjük, abban pancsolhatnak. Mire a tündéri kisfiam engem sajnált meg, hogy ők ugyan tudnak pancsolni, de szegény apa nem fér bele, úgyhogy neki ez kimarad. Mondtam neki, hogy én már annyiszor nyaraltam, strandoltam, hogy ha most egyszer kimarad, nem akkora gond. (Aztán persze javult a járványhelyzet, mégis elmegyünk nyaralni, de ebben akkor még nem is reménykedtünk.)

Szóval, még a 6 évesek és a 8 éves is jó eséllyel megértenék, a 11 évestől meg egyenesen szégyen lenne, ha nem értené meg.

2020. aug. 6. 22:34
 8/21 anonim ***** válasza:
87%
szerintem csak kettesnek van rendesen kezelt gyereke. nem értelmi fogyatékosok, csak kiskorúak basszus. gyerekek, most ez van, anya/apa elvesztette a munkáját vagy hitele van vagy bármi, idén nem megyünk nyaralni és lehet hogy jövőre sem, meg el kell költöznünk mert a másik ház kevesebbe kerül. nem tudom mire lenne jó az egyes féle, elgügyögünk a szuper kalandos dobozocskával, ahelyett hogy közölnénk a gyerekekkel a problémát... így is rá fognak jönni, csak közben ott lesz bennük a nyomás, hogy anyuék miatt játszani kell a színjátékot hogy semmit nem tudnak, mert anyuékra nagyon kell vigyázni, megviselné őket ha kiderülne az igazság...
2020. aug. 6. 22:35
 9/21 anonim ***** válasza:
75%
A kisebb házból is lehet palotát teremteni, és öröm helyét. A vásárlásoknál ne legyenek ott eleinte, közvetlenül most, mert nem fogjék érteni, hogy nincs csoki pl. Nem fogják érteni, és azt hiszik, hogy valami rosszat tettek, hogy bünteted őket. Ellenben ha otthon osztod szét az egy tábla csokit 3 felé azt nem fogják úgy venni, hogy . Van is-és nincs is.Pl. Ez is egy trükk, és sok keserves pillanattól szabadítod meg magad, ha nem viszed őket jó pár hónapig boltba. Ilyen élelmesnek kell lenned. Sok nevetést kell becsempészned hozzájuk. Főleg a legnagyobbnak, hiszen ő lát a legtöbbet, és neki lesz a legeslegnehezebb a 3 közül. És ő a vezért a gyerekek között, ha rá összpontosítasz akkor húzni fogja magával a többit. Szólj ha tudok bármiben is segíteni. A szegénység egy állapot, de ki lehet belőle kapaszkodni. Az a lényeg hogy együtt vagytok.
2020. aug. 6. 22:35
 10/21 anonim ***** válasza:
5%
8 Látszik, hogy életedben nem voltál ilyen helyzetben. Sokszor a legtöbbet akkor teszed, ha csendbe vagy.
2020. aug. 6. 22:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!