Ausztriában élünk, valószínűleg pár év múlva hazaköltözünk, viszont nem az alapján akarunk nevet választani, hogy talán ennyi és ennyi év után ebben és ebben az országban fogunk lakni, úgyhogy válasszunk, magyar, német, angol nevet, stb. Mit gondoltok a névről?
Amikor a lányommal várandós voltam, a Szófia név felmerült, mint sok más név is, de végül Vivien lett. Ajjjaj, de telik az idő, lassan 11 éve.
Boldog babázast nektek! :)
2020. júl. 27. 22:58
2/11 anonim válasza:
A Hagia Shophia török látványosság, bazilika jut erről eszembe mert azt így ejtik: "aja szófia"
Nem tudom miért, de nekem ez ugrik be azonnal. Lehet csak azért mert nagy Törökországban nyaralók vagyunk :)
2020. júl. 27. 23:00
3/11 anonim válasza:
Gyönyörű név! Nagyon tetszik nekem.
2020. júl. 27. 23:00
4/11 anonim válasza:
Nekem annyira nem tetszik. Az Anna szerintem hihetelenül elcsépelt, szép név, de minden második lányt így hívnak. Oké, ez egy N-el lenne, de nem nagy hangzásbeli különbség. A Szófia szintén nagyon népszerü itthon, 3 mostanában szült ismerősömnek is ez lett a kislánya neve.
Amúgy nincs baj a nevekkel, de én az ennél egy fokkal ritkábbakat szeretem. Ugyanakkor sokkal jobb, mintha mindenképp valami erőltetetten különleges, "szerencsétlen gyerek" típusú nevet adnátok.
2020. júl. 27. 23:11
5/11 anonim válasza:
A Sophia sokkal jobb hangzásilag mint a Szófia! Ne keverjétek. Vannak külföldi eredetü nevek amik csak eredeti változatban jók.
2020. júl. 27. 23:26
6/11 anonim válasza:
Nagyon szép de annyira unalmas, hogy mire legörgettem már elfelejtettem.
2020. júl. 28. 00:24
7/11 anonim válasza:
Magyar nevet adj neki.
2020. júl. 28. 04:53
8/11 anonim válasza:
Teljesen jo.
2020. júl. 28. 05:25
9/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Nem akarunk magyar nevet adni neki, mert lehet hogy kint maradunk, lehet nem. Olyan nevet akarunk adni, ami elfogadható és ismert a környező országokban, mert ez még nyitott téma, hova is költözünk az elkövetkező 2 évben. Ha kint maradnánk, akkor meg lehet ott lenne fura a magyar név. Az Ana, Anna és a Sophia, Sofia más írással pedig ismert itt is ott is.
2020. júl. 28. 06:52
10/11 anonim válasza:
Szerintem szép, de Annaként adnám, az "Ana" olyan, mintha nem is név lenne, olyan fura. Anna Sophia sokkal jobb.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!