Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » GYES mellett lehetek munkanélk...

GYES mellett lehetek munkanélküli segélyen?

Figyelt kérdés

Az egyik ismerősöm mondta,hogy miért nem megyek a munkanélkülibe és kérdezem meg,hogy átképzéses tanfolyamokat nem indítanak-e?

De nem tudom,hogy mivel én jelenleg dolgozom 5órában és a munkaügyön azt,mondták,hogy Aug közepén vagy Szept. elején érdeklődjek újra.

Nem tudom,hogy mennyivel előtte mondjak fel vagy nem számít mikortól vagyok munkanélküli?

Mindenképpen ott akarom hagyni a jelenlegi munkahelyem és mivel vendéglátós voltan így mindenképpen át kellene képeztetnem magam.

Köszi előre is a válaszokat.

GYES-en lévő anyuka

2010. aug. 3. 15:54
 1/3 anonim ***** válasza:

szia!

Gyes mellett nem kaphatsz munkanélküli segélyt. Csak akkor lehetnél munkanélküli, ha a párodra ráíratnád a gyest.

2010. aug. 3. 16:02
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszi a gyors választ.:)
2010. aug. 3. 16:15
 3/3 anonim ***** válasza:

Így van, ahogy az első írta, igényelje a párod a gyest te meg menj álláskeresésire.

(A törvény szerint: Szüneteltetni kell az álláskeresési járadék folyósítását, ha az álláskereső

a) a terhességi gyermekágyi segélyre, gyermekgondozási díjra, illetőleg gyermekgondozási segélyre való jogosultságának megállapítását jelenti be)

2010. aug. 3. 17:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!