Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mennyibe került nálatok az...

Mennyibe került nálatok az hogy jön a gyerek?

Figyelt kérdés
2020. júl. 21. 08:58
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
88%
Kb 500ezer forint. Terhesgondozással és szüléssel együtt.
2020. júl. 21. 12:35
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Huu 8as jó bátor vagy hogy be mered vállalni a szülést tbre, majd írd meg kérlek hogy sikerült, én annyi borzalmat hallottam és láttam már hogy jó lenne valami pozitívum.

Második baba lesz, sok minden maradt az elsőről így kb 400 ezer pluszban a babaholmik és a szobája berendezése(festés, parketta, lányos kiegészítők), terhesgondozás szüléssel együtt 300 ezer lesz.

2020. júl. 21. 12:52
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

12: ez kórházfüggő szerintem, nem bátorságé :) Nekem szerencsém volt, mert egy olyan kórházba sikerült bejutnom, amelyikben az orvosok és a szülésznők többsége alapjáraton támogató a hírek alapján. Több ismerős szült mostanában ott, szinte kivétel nélkül pozitívakat meséltek az ügyeletről is (facebook csoportban ügyeletes VBAC teljesen megszokott, gátvédelem nem ismeretlen fogalom, stb). Terhesgondozásra is oda járok, mindig más orvos van, de teljesen normálisak, elégedett vagyok eddig. A szülést majd meglátjuk, horrorsztorikat nem nagyon látok szerencsére (egyedi esetek persze vannak).

Egyébként szakmabeli vagyok (bár nem szülészet), és nagyon ellene vagyok ennek a rendszernek, ezért sem vagyok hajlandó semmilyen formában támogatni. Nyilván ilyen kórházi háttérrel könnyen ugrálok, ha egy fostalicska helyre tartoznék, akkor sajnos zsebbe kéne nyúlnom nekem is :(

2020. júl. 21. 13:15
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
Vizsgalatokkal babacuccokkal szulessel egyutt boven 1M felett van.
2020. júl. 21. 13:17
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Terhesgondozás szüléssel együtt 350 ezer volt kB, a genetikai ultrahangokkal együtt.

Kombi kiságy, pelenkázólap, matrac, gumis lepedők (3), zenélő forgó kB 100 ezer, takarókat kaptunk ajándékba.

3in1 babakocsit használtan vettünk 40 ezerért.

Rugalmas hordozókendőt szintén használtan 5 ezerért.

Légzésfigyelő azt hiszem 20 ezer körül volt.

Ruhákat az elején a Pepcoban és a Tescoban vettem, jól tettem, az első három méretet nagyon hamar kinőtte. (Bár a Tescoban vannak elég jó minőségű ruhák, ott szoktam mostanában is venni.) Max 15 volt. (Kora nyári baba, nyilván télen azért többet is el lehet költeni ruhákra.)

Játszószőnyeg nem feltétlenül szükséges a legelején, de én szerettem volna, ha van már, mire megszületik, 10 ezerért vettünk egyet.

2 db Cumisüveget vettem, 4 ezerért, ezt hamar le kellett cserélni másikra, mert nem vált be.

Kismamaruhákra nem költöttem sokat, én szeretem a Lidl-s ruhákat, szóval ott vásároltam. Max 15 volt.

Sok magnéziumot kellett szednem, illetve vasat és D-vitamint is, ez havi szinten volt vagy 10 ezer. 8 hónappal számolva, 80 ezer kB.

Szóval, 650 körül volt így minden egyben, de legyen 700, mert azért néha egy cuki kis ruha, meg egy kis szundikendő, rágóka, azért becsúszott.

Megdöbbentő összeg szerintem, pedig én úgy érzem, hogy nem vásároltunk mindent össze-vissza, és visszagondolva se volt semmi felesleges. Jó, a magánorvos elég szépen megnyomja az összeget, mi mindenképpen szükségesnek éreztük, talán, ha nem ahhoz a kórházhoz tartoztunk volna, amelyikhez, nem tartottuk volna olyan fontosnak a magánorvost. Bár szerencsére sikerült annyira jól választanunk, hogy minden forintot megért nekünk.

2020. júl. 21. 13:34
 16/16 anonim ***** válasza:
28%

A vizsgálatokért, szülésért egy ftot sem fizettem...

Babaruhákat kb 5 helyről kaptunk. Babakocsit is kaptunk, a babaágy 20ezer ft volt. Én kismama ruhákat nem vettem. Kenőcsök, fürdető, pelus, ezek voltak még, másra nem költöttünk...

2020. júl. 21. 16:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!