Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Milyen okok lehetnek, ami...

Milyen okok lehetnek, ami miatt a nagyszülőt érdemtelennek ítéli a gyámügy a láthatásra?

Figyelt kérdés
Kérem, hogy csak azok írjanak, akiknek van releváns tapasztalatuk a témában, "a szeretet mindent megold" jellegű válaszokat nem kérem, köszönöm!!!
2020. júl. 7. 20:48
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
9%

Minek ide bíróság?

Ha te vagy a szülő, akkor simán nem engeded a gyerek közelébe a nagyszülőket!

14 éves koráig mindenképp a szülő dönti el, hogy mikor kivel találkozhat a gyereke.

Nézz utána! ;)

2020. júl. 8. 07:41
 12/15 anonim ***** válasza:
79%
10-es. A nagyszülői làthatàs a gyámhatósàg hatàskörébe tartozik. Egyrèszt vègig csináltam màsrèszt jogász vagyok, hidd el, tudom. 9-es vagyok.
2020. júl. 8. 07:46
 13/15 anonim ***** válasza:
9%
Semmi köze anagyszülőnek a gyerekhez!
2020. júl. 8. 08:26
 14/15 anonim ***** válasza:
14%

Kérdező, ha perre mennek a nagyszülők, az nem egy izmos érv, hogy 20 évvel ezelőtt téged vertek. Egyáltalán tudod bizonyítani, hogy akkor vertek? Mert a bíróság (és általában a hivatalok) eleve csak a bizonyítható dolgokkal foglalkoznak.

Ha a te gyerekedet bántalmazzák, az majd utóbb lehet érv. Ha ilyen történik.

A gyerek nyilatkozata kamaszkorban már számít (nem perdöntő, de számít), de 10-12 éves kor alatt nem nagyon. A bíróság (vagy a gyámhivatal) pontosan tudja, mennyire lehet manipulálni vagy megfélemlíteni a gyereket, hogy azt mondja, amit a szülő akar.

2020. júl. 8. 09:32
 15/15 anonim ***** válasza:
21%
Sajnos a nagyszülő is mehet a gyámhatóságra, és követelheti a láthatási jogát, ami kb havi 1-2 alkalom. Tudom, mert utána jártam, anyám szeret pereskedni, nem vagyunk jóban, de olykor engedem a találkozást, nehogy még a végén bepereljen.....
2020. júl. 8. 10:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!