Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Lehet kék a babánk szeme?

Lehet kék a babánk szeme?

Figyelt kérdés
A párom szeme és az én szemem is barna. A párom családjában mindenki barna szemű. Nálunk apukámnak, az ő anyukájának és anyám apukájának kék szeme van. A babánk sötétszürke szemmel született, most lesz 4 hónapos és most világos kék neki. Lehet, hogy kék marad? Úgy tudtam, hogy két barna szemű embernek nem lehet kék szemű gyereke.

2020. júl. 2. 10:45
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
74%

9-es: az nem lehet. Illetve lehet, mert a férjed nem feltétlen az apa.

Kék + zöld szemű szülőknek 50% kék szemű, 50% zöld szemű gyerekeik lesznek.

Ha mázlid van, a férjed nem olvas genetikát :)

2020. júl. 2. 14:08
 12/19 A kérdező kommentje:
Amúgy apukámnak kék szeme van, anyukámnak zöld és nekem barna lett és tuti, hogy nem fogadtak örökbe.
2020. júl. 2. 14:17
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

De lehet. Van valami 0,5% esély ilyen esetben is a barnára. Gondolom valahol a felmenők közt van barna szemű. De alapvetően a zöld szem is a barnákhoz tartozik és nem a kékekhez.

2020. júl. 2. 14:20
 14/19 anonim ***** válasza:
19%
Sokkal valószínűbb, hogy félrelépés esete forog fenn.
2020. júl. 2. 14:59
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
Komolyan nem lehet olyan, hogy zöld szemű anya és kék szemű apa barna szemű gyereket csinál?
2020. júl. 2. 15:47
 16/19 anonim ***** válasza:
84%
De lehet, csak nagyon ritka.
2020. júl. 2. 16:45
 17/19 A kérdező kommentje:
Úgy nézek ki, mint apukám, biztos, hogy félrelépés sem volt.
2020. júl. 2. 19:04
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

9es vagyok, sose csaltam meg a férjem, mégis barna a gyerek szeme. Fogalmam sincs hogyan. Amúgy azért mert az interneten vannak ilyen olyan írások, az nem azt jelenti, hogy hiteles is...

Soha senki fejében nem fordult meg, hogy nem a férjem az apja, pedig doki, védőnő is látja, hogy tök más a szeme színe mint a miénk. Ennyi...

2020. júl. 2. 22:58
 19/19 anonim ***** válasza:
Mindkét szülőmnek barna a szeme, mégis két testvéremnek kék lett, én meg kék szemmel születtem ami bebarnult. Szóval simán lehet.
2020. júl. 3. 20:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!