Az Andrea férfi névből képzett női név, amiket én ki nem állhatok. Biztos nem adnék a lányomnak olyan nevet, ami azt jelenti, hogy "férfias". Ezeket figyelmen kívül hagyva sem találom szépnek.
Az Emese túl kecske mekegős. Az emse jut róla eszembe. Egy szoptatós koca.
A Dorina még elmegy.
Szerintem az Emese szép, Mesinek becézhező.
Én Andrea vagyok, nem szeretem a nevem, felnőttkènt a becézetlen formát megkedveltem, de senki nem hív úgy.
A Dorina nekem pitsás kicsit, Dóra tetszik.
A Dorina nekem tipikusan az a tucatnév, amit ha kiejtesz a szádon a játszón, 6 másik kislány fog rádnézni.
Az Emese szintén elég felkapott, de ez egy fokkal jobban tetszik.
Az Andrea nem rossz, csak nekem kicsit talán túl "kemény", férfias beütésű és ha nagyon lányos lány lesz, akkor nem fog illeni hozzá.
Ha mindenképp csak ebből a 3 névből akartok választani, én az Emesére szavaznék. De szerintem csináld úgy, hogy a szülésig tartsd talonban ezeket a neveket és mikor először megpillantod a babát, akkor úgy is tudni fogod, melyik illik hozzá.
Nem is értem mi ez a mánia gyakorin, hogy állandóan fel kell hozni az Andreával kapcsolatban, hogy "férfi név", Olaszországban az, és kb. sehol máshol a világon. A jelentése pedig mellékes, generációk nőttek fel úgy, hogy fogalmuk se volt hogy a nevüknek jelentése van, erre bevezették a netet és mindenki "felvilágosult".
Szerintem nagyon szép név, én ezt adnám.
4 vagyok, és de, nagy szívás az Andrea jelentése, én 35 éves vagyok, 12-13 éves korunkban az osztàlyban volt téma, kinek mit jelent a neve, és az enyémen (mind2 keresztnevemen) röhögtek is. Utálom, hogy ezt jelenti a nevem (bár kis átvitellel "ember" értelme is van, ezzel szoktam menteni), sose adnám a gyerekemnek.
Engem mindig megdöbbent, ha vki névadáskor nem figyel a név eredetére és jelentésére, ez nekem nagyon fontos, sok nevet zártam ki ilyen indokkal mind2 gyerekemnél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!