Miért kezeli az anyámat úgy a gyerekem ,mintha ő lenne az anyja ???
Itt az 5 hónapos kistesó létezése is frusztráló lehet, azt gondolom. A mamánál egyedül van, körülötte forog a világ, ha otthon van, az anyukája figyelme megoszlik, sokszor a picinek sajnos több jut, ezt sajnos tapasztalatból tudom, hiszen még ő a gyámoltalan, szinte magatehetetlen, akinek a szükségleteit azonnal ki kell elégíteni. A kicsihez képest a 2,5 éves már nagy gyerek. Ezt a 2,5 éves bizony érzi. Jó neki a mamánál, mert ott ő a központ.
És azért 4 napja, mert akkor aludt először a mamánál, akkor tapasztalta meg, milyen szuper, előtte természetes volt neki, hogy anyám osztozni kell.
Szerintem túl korán engedted el a gyereket.
Adott egy 2,5 éves DAC korszakos gyerek, akinek mindössze 4 hónapja született tesója. Felkavarodott az élete, több lett a szabály, a tesó folyton sír, anyának rohannia kell hozzá, és apa sincs ott, akihez mehetne, ha anyának a tesóval kell foglalkoznia.
Erre el húzod előtte a mézesmadzagot, odaadod anyádnak, ahol lazábbak a szabályok, nincsen síró kistesó, és folyton rá van figyelve. Naná, hogy frusztrálja, ha hirtelen ebből a számára pozitív közegből, haza kell mennie a negatívabba.
Nekem is 2,5 éves a lányom, 32 hetes kismama vagyok, de én pont ezért nem fogom senkinél hagyni pár óránál többet, legalább 1 évig. Az elkövetkezendő 1-2 hét nehéz lesz, de az ilyen korú gyerekek még hamar felejtenek, alkalmazkodnak, ezentúl ne hagyd ott napokra a nagyinál a gyereket.
Lehet, hogy nála most tetőzött a “kaka”. Tesó születése, járványhelyzet és most az apja is elment.
Nálunk a tesó másfél hetes. A fiam aki szintén 2,5 éves nagyon rosszul viselte hogy 3 napra “eltűntem”. Mikor hazajöttünk 2 napig konkrétan levegőnek nézett. Próbáltam mindent, de csak az idő segített/segít. Meg a türelem. Meg kell nekik mutatnunk hogy ugyanúgy ott vagyunk mint eddig.
A lanyom evekig meg volt gyozodve rola h anyam az anyja, o szulte, mindezt ugy hogy nem surun talalkoztak, viszont kikopott anyam volt kiskoraban, ez bizony genetikai kotodes, tudat alatt. Ilyen is van.
Nem rontottal el semmit, hamar vissza fog szokni hozzad, most kicsit osszezavarodott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!