Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért kezeli az anyámat úgy a...

Miért kezeli az anyámat úgy a gyerekem ,mintha ő lenne az anyja ???

Figyelt kérdés
Végső elkeseredésemben ìrok .2,5 éves a fiam 5hónapos a testvére .Nem hagytam egyiket sem sírni, nem bántottam a 2,5évesemet sem még soha .Alváshoz nincs mese ,nincs töménytelen mennyiségű csoki vannak dolgok amiket be kell tartania .Ha sír akkor is ,inkább vigasztalom .Az apjának munka ügyben el kellett mennie ,nem is jöhet haza csak 6hét múlva ez 4napja volt. Az első nap amikor elment a férjem kérdezte tőle az anyám, hogy van e kedve ott aludni (eddig 2 szer aludt ott ) igen persze ment is.Azóta ki van fordulva magából .Anyám a minden.Ha meglát éppen puszit kapok ,de visít földhöz vágja magát, hogy ő nem akar jönni. Ott mindent lehet nincsenek szabályok. De ez megy 4 napja ,még megfürdetni sem bírtam mert üvöltve ordítva követelte az anyámat .Nem hiszem ,hogy az apja távolléte okozza ,mert nem is keresi ,kamerán nem is érdeklődik iránta .Kérlek segìtsetek mert nagyon fáj, mi történik most ,mi az ésszerű ilyenkor ?
2020. jún. 11. 21:04
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
72%
Nrm vinnem egy darabig a nagymamahoz, ennyi.
2020. jún. 11. 22:52
 12/17 anonim ***** válasza:
94%

Itt az 5 hónapos kistesó létezése is frusztráló lehet, azt gondolom. A mamánál egyedül van, körülötte forog a világ, ha otthon van, az anyukája figyelme megoszlik, sokszor a picinek sajnos több jut, ezt sajnos tapasztalatból tudom, hiszen még ő a gyámoltalan, szinte magatehetetlen, akinek a szükségleteit azonnal ki kell elégíteni. A kicsihez képest a 2,5 éves már nagy gyerek. Ezt a 2,5 éves bizony érzi. Jó neki a mamánál, mert ott ő a központ.

És azért 4 napja, mert akkor aludt először a mamánál, akkor tapasztalta meg, milyen szuper, előtte természetes volt neki, hogy anyám osztozni kell.

2020. jún. 11. 23:24
 13/17 anonim ***** válasza:
96%

Szerintem túl korán engedted el a gyereket.

Adott egy 2,5 éves DAC korszakos gyerek, akinek mindössze 4 hónapja született tesója. Felkavarodott az élete, több lett a szabály, a tesó folyton sír, anyának rohannia kell hozzá, és apa sincs ott, akihez mehetne, ha anyának a tesóval kell foglalkoznia.

Erre el húzod előtte a mézesmadzagot, odaadod anyádnak, ahol lazábbak a szabályok, nincsen síró kistesó, és folyton rá van figyelve. Naná, hogy frusztrálja, ha hirtelen ebből a számára pozitív közegből, haza kell mennie a negatívabba.

Nekem is 2,5 éves a lányom, 32 hetes kismama vagyok, de én pont ezért nem fogom senkinél hagyni pár óránál többet, legalább 1 évig. Az elkövetkezendő 1-2 hét nehéz lesz, de az ilyen korú gyerekek még hamar felejtenek, alkalmazkodnak, ezentúl ne hagyd ott napokra a nagyinál a gyereket.

2020. jún. 12. 04:21
 14/17 anonim ***** válasza:
66%

Lehet, hogy nála most tetőzött a “kaka”. Tesó születése, járványhelyzet és most az apja is elment.

Nálunk a tesó másfél hetes. A fiam aki szintén 2,5 éves nagyon rosszul viselte hogy 3 napra “eltűntem”. Mikor hazajöttünk 2 napig konkrétan levegőnek nézett. Próbáltam mindent, de csak az idő segített/segít. Meg a türelem. Meg kell nekik mutatnunk hogy ugyanúgy ott vagyunk mint eddig.

2020. jún. 12. 07:56
 15/17 anonim ***** válasza:
90%
Én is egyetértek abban, hogy avlószínűleg így jön ki nála ez a sok minden. Megértem, hogy nehéz ezt neked látni, de most egy kicsit emelkedj felül azon, hogy téged most "megbánt" a gyereked. Ő csak jelez, hogy sok neki ez a rengeteg minden, és kellett neki ez a környezetváltozás. Menjetek át a mamájához és legyetek ott ti többet.
2020. jún. 12. 08:54
 16/17 anonim ***** válasza:
91%

A lanyom evekig meg volt gyozodve rola h anyam az anyja, o szulte, mindezt ugy hogy nem surun talalkoztak, viszont kikopott anyam volt kiskoraban, ez bizony genetikai kotodes, tudat alatt. Ilyen is van.

Nem rontottal el semmit, hamar vissza fog szokni hozzad, most kicsit osszezavarodott.

2020. jún. 12. 22:46
 17/17 A kérdező kommentje:
Mindig tanul valamit az ember ,nem is gondoltam ,hogy ilyen is van. Köszönöm
2020. jún. 14. 09:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!