Mennyire menne el, ha az alábbi facebook bejegyzéssel közölném, hogy megszületett a lányom?
Keresztény vagyok így Ézsaiás könyvéből idézném a következőt:
"Mert egy gyermek születik nekünk, fiú adatik nekünk." írja Ézsaiás próféta könyve - Igazából kislányunk született, de nagyon szeretjük, és nagyon örülünk neki. Megszületett X.Y éééé.hh.nn-én óó:pp-kor x kg-mal, y cm-rel. A baba, és az anyuka is jól vannak, egészségesek.
Ez jó poén, vagy erőltetett? Lehet a gyereknek, vagy akár pár keresztény embernek, akár másoknak is lehet ez bántó?
Jelenleg nagyon messze vagyok tőle, hogy kislányom szülessen még az anyukáját se ismerem, de most az üresebb idejeimben eszembejutott ez a kis szerintem aranyos üzenet, és megkérdezem mi a vélemény róla.
Borzalmas. Se nem vicces, se nem aranyos, se nem vallásos.
Egy valóban keresztény meg nem akarna ebből viccet csinálni.
Uhh...
Egyáltalàn miért kell kirakni fbre hogy lett egy kölyköd? Hidd el, senkit nem érdekel...
Nem tudom mi a furább:
-az, hogy ki akarod írni facebookra, hogy gyereked született
-az idézet
-vagy az, hogy még asszony sincs, nemhogy gyerek, de ilyeneken gondolkozol..
Nem értem, hogy ha egy iszlám vallású ember kirakja Allah-nak megköszönve a gyermeke születését, akkor egy keresztény ember a keresztény Magyarországon miért ne rakhatná ki. Én örülök minden ismerősömnek akiknek babájuk születik. Sokakkal nem tartom a kapcsolatot vagy egyáltalán nem is voltunk túl közeli kapcsolatban, de mindig gratulálni szoktam, hiszen a gyermek születése egy csoda.
A kiírással nincs baj, viszont a "Igazából kislányunk született, de nagyon szeretjük, és nagyon örülünk neki." mondat nem kell bele. Helyette valami ilyesmit "mi is meg lettünk áldva egy gyermekkel. Kislányunk x-én születet..."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!