Pajzsmirigy alulműködés?
A lényeg hogy 3.1 és 3.8-as TSH-ra endokrinológus nem akart gyógszert írni,de mivel mondtam,hogy babát szeretnénk felírt 25 mikrogramm euthyroxot, azt mondta ez nem áthat.Terhes is lettem,már meg is született a baba 5 hete,azonban én azóta nem szedem a gyógyszert, azt mondták a kórhában, hogy vérvételt kellene csinálni,hogy jelenleg milyen a tsh szintem aztán kiderül hogy kell-e gyógyszer vagy nem.Viszont jelenleg nincs vérvétel ilyenekre,de a babám anyatejet kap.Okozhat gondot hogy nem szedem?Vagy kezdjem el újra?Teljesen kétségbeestem,lehet eddig rosszat tettem a babamnak az anyatejjel tápláltam így, hogy nem szedtem a gyógyszert?Holnap telefonálok az orvosnak.
Egy aggódó anyuka
Nem tettél semmi rosszat. Már nem benned van, van saját pajzsmirigye.
A terhesség alatt kellett volna a TSHt, T3at, T4et nézni és módosítani az adagon, ha kell. De ez is csak az első trimeszterben, utána már a saját pajzsmirigye intézi.
Nem csináltál semmi rosszat!
Az első terhességemnél 50 euthyroxot szedtem és mennem kellett volna a szülés után pár héttel vérvételre kontrollra. Sajnos nagyon cicin csüngő babám volt, a pajzsmirigyem volt az utolsó gondom, szedtem tovább az 50-et. Fél évvel később jutottam el, csökkentették az adagomat 25-re és már 2,5 éves a kisfiam, 1 éves koráig tudtam szoptatni és tökéletesen egészséges.
Neked tehet esetleg jót az euthyrox, de a babádnak sem az ilyen kicsi mennyiségű gyógyszer, sem az alulműködés nem számít a szoptatáson keresztül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!