Németországban milyenek a gyerekek?
Jó de pl Magyarországhoz képest vagy Angliához képest? Ráadásul az elkényeztetés sincs pontosan meghatározva
... Kinek mi az elkényeztetés? Az elkényeztetés szót leginkább a primitívebb emberek használják arra ha a szülő jól bánik a gyerekkel. A kérdés inkább az hogy Magyarországhoz vagy pl Angliához képest elkényeztettebbek e a gyerekek? Mondjuk Magyarországon borzasztónak bánnak a gyerekekkel így Magyarországi gyerekeknél biztos jobb helyük van ott.
Ez már vagy a 68. ilyen jellegű kérdés pár napon belül...Lassan lepipálod a Wartburg-pálinka csávót is.
Egyébként az elkényeztetés és a jól bánsz a gyerekkel az két teljesen külön fogalom. Közepes értelmi képességekkel simán elkülöníthető a kettő.
Az elkényeztetés az általában nem válik hosszú távon a gyerek hasznára, mert amikor szembe kerül a való élettel akkor hirtelen nem tud mit kezdeni és fájdalmasan éri a felismerés, hogy nem ő a világ közepe.
A jól bánás, nem egyenlő azzal, hogy ész nélkül elhalmozod a gyereket minden földi jóval és azt sugallod neki, hogy mennyivel jobb és felsőrendűbb mindenkinél.
Az iskolákban is kétféle gyerekkel szoktak komoly gondok lenni az esetek többségében. A kisebbségi gyerekekkel, akikkel otthon nem foglalkozik senki, illetve a pénzes szülők elkényeztetett kölykeivel.
Szia, tapasztalataim szerint egyáltalán nincsenek elkényeztetve, sőt, nagyon is kedvesek. Harmadik éve élek Németországban, most itt vagyok gimis. Eleinte amikor még voltak problémáim a nyelvvel mindig segítettek amiben tudtak, és a társalgással és ismerkedéssel sose volt probléma. Szerintem kedvesebbek, és közvetlenebbek mint Magyarországon. Most a 16-20 éves korosztályról beszéltem de szerintem a többinél sincs másképp.
Természetesen mint mindenhol máshol, itt is vannak "elkényeztetett" gyerekek, de messze nem annyi mint az ember gondolná. Nekem pozitívak a tapasztalataim.
Remélem tudtam segíteni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!