Ahol nincs udvar/kert/terasz, hogyan mozgatjátok meg a gyerekeket?
Nálunk van, de nem megyünk ki. Ugrálhat az ágyon, szőnyegen, kanapén(6 éves), van gomnasztikalabdánk, azon is, biciklimozgás az ég felé, labda lábbal/karral emelve, gurulhat bent a gördeszkán hátonfekve, gurul a szőnyegen deszka nélkül, csak karral csak lábbal mászik a kanapéra és le róla, sima gimnasztikafeladatok, néha megcsikizem/birkózunk, rák/medve járás, lábujjhegy, sarok, talpélek, boxolhatja a kanapét, párnát, ráteszek súlyokat, beszappanozom a parkettát és egyhelyben csúszkálhat rajta(szivacs a lábon) Igazából nem kell tér a mozgáshoz, a konditermek is picik, egyedül a futáshoz kell tér, de van egy csomó helyváltoztatással nem járó mozgásforma, akár a helybenfutás is..
Nagy térben lemozgatni valakit egyszerű..
Mai mozgasunk az volt, hogy a szobajat kitakaritottunk minden polcot asztalt szekrenyt kihuztam, atrendeztuk. A nagymamatol kapott uj "nagyfius" fuggonyt is feltettem.
Gimnasztika labdat is hasznalja, elovettuk a regi szoba trambulint azon is ugralhat.
Van egy szemelyi edzo itt a tarsashazban, tole kertem sulyzot hatha az is lekoti a figyelmet. Olyan rendes volt hozott ugralokotelet, meg olyan gumit amit tud nyujtogatni.
6 eves kisfiunak.
Nekünk van kert, viszont ezzel együtt is a héten minden nap voltam kirándulni a 14 hónapossal. Autóval, senkihez nem mentünk közel. Ezt a szakértők szerint is szabad.
Ha most bezárom magunkat, akkor kibírhatatlan lesz a kijarási tilalom, kockázat viszont semmivel nem nagyobb az erdő közepén, sőt a napfény bizonyítottan vírusölő.
Itthon van ellipszis tréner, azt eddig is használta mindenki.
De épp tegnap a lépcsőházban tornáztunk:lépcsőzés fel-le, páros lábon ugrálás fel, egy lábon ugrálás fel, egy lábbal a lépcsőn áll a másik láb felhúz stb.
Előző, nem kötekedésből, de mért nem viszed ki őket, biciklizni, rollerezni? Ha kivitted, tárgytalan.
Szükségük van fényre, és a lépcsőház sokkal fertőzésveszélyesebb, mint a szabad ég alatt...
Ha sulisok és nincs kocsitok, biciklizzetek el valami néptelen helyre.
Mi tegnap autóval kimentünk egy földút melletti kis rétre. Ugyanezt megtehetitek bicajjal is.
A kisebb (5) nem tud biciklizni, tervben volt, hogy újra megpróbáljuk (a nagy már régen tudott e korában), meg most a gerincsérvemmel nem is merek lecipelni 3 bringát az emeletről, mert egyedül vagyok velük. Elhagyatott hely meg nincs a környékünkön, az elvileg kihaltabb keresztutcákkal próbálkoztunk, de keskenyek és félpercenként szembe jött valaki, a séta így kb. egy cikk-cakkban "menekülés" volt, hogy rendes állampolgárok lehessünk, aztán végül nem is sikerült mindenkit kikerülni.
De mindegy is a miért, itthoni ötleteket kerestem volna, ami amíg homeoffice-olok 8-5-ig legalább egy fél órára kicsit feltúrbózza őket, főleg a nagyot (9), aki csak nyomogatni szeret, mert a barátai is onlline vannak egész nap. A neten eddig főleg fogyókúrás vagy gyógytorna videókat találtam - amikkel próbálkoztunk is -, de a nagynak túl lányos vagy béna, a kicsinek meg túl gyors, vagy ovis videókat, ami a nagynak dedós és csak 5 perc. Szóval marad, hogy én animátorkodom és tornázom velük, csak az meg sajnos nem fér bele a meló meg házimunka meg a tanulás-felügyelet mellé csak késő délután, addigra meg már mindegyikünk zombi. Egyébként karatéztak meg fociztak eddig...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!