Beteg gyerek - munkahelyváltás?
Milyen jellegű a munkád? Nincs, aki helyettesítsen ilyen esetekben?
Egyáltalán nem gondolom extrémnek a fél éven belüli két betegállományt - ennyit akár saját jogon is lehettél volna beteg...
Milyen szerződéssel vagy ott?
Mondjuk sem határozott, sem határozatlan idejű szerződés esetén nem alapos indok a gyermekápolási táppénz.
Szóval én azt mondom, lehet róla beszélgetni, és ha nem tetszik neki, mondjon fel ő neked. De semmiképp nem te, vagy nem közös megegyezéssel...
Aztán ha idáig eljutsz, akkor a felmondási idő alatt majd keresgélsz valami másikat.
#2 könyvelő cégnél dolgozom asszisztensként. Nincs helyettesem sajnos, emiatt is problémás a helyzet.
#3 határozatlan a munkaszerződésem.
Arra is gondoltam, hogy érdemesebb olyan munkahelyre mennem, ahol többen vanbak egy munkaterületre, és így helyettesíteni lehetne a hiányzót.
Ez a szomorú. Szüljél gyereket, de dolgozzál, de ha beteg a gyerek, oldjad meg máshogy.
Amúgy én nem mondanék fel azért, mert a főnők ilyen tirpák. És egyáltalán nem sok a betegállományban töltött időd.
Kíváncsi vagyok, miről akar beszélni a főnököd.
7 hónap alatt 1 hetet hiányoztál, én összetettem volna a 2 kezem.Baromi nagy se
ggfej hogy ebbe beleköt, akkor miért alkalmazott kisgyerekes anyát? Hogy utána lelki terror legyen? Interjun nem került szóba?
Én azt mondom ne hagyd magad ha nem rúgnak ki kapásból akkor igenis kérd ki magadnak a dolgot. Ne félj mert máskülönben is valszeg elbocsátanak. És keress mást.
Az én főnököm sem tolerálja sajnos. Pedig mostanában influenza és hányás-hasmenés is volt. Most babát várok 9 hetes vagyok. Ahogy megtudta a főnököm, hogy babát várok megszüntette a határozatlan munkaszerződésemet és december 31-ig kaptam csak egy munkaszerződést..
Hát ez van..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!