Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Milyen a Pufies pelenka?

Milyen a Pufies pelenka?

Figyelt kérdés
Akik használtak Pufies pelust, azok véleményét kérném. Pufies Sensitive vagy art and dry. Kisfiam 3hós, 7kg, kis hurkás :) jelenleg a Libero touch 3-asát használjuk, ami jó is, csak kissé drága, ezért gondolkodtam most olcsóbb alternatíván. Anyatejes még, szóval eléggé híg kakival, és sok pisivel kellene megbírkóznia.

2020. márc. 2. 18:15
 1/9 anonim ***** válasza:
12%

Jó, kényelmes

38/F

2020. márc. 2. 18:19
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Én nagyon szerettem. Bent tartott mindent, simàn bírta az éjszakákat is. Szerintem jó pelus.
2020. márc. 2. 18:35
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Jó pelus a puffies de nem gumis a dereka, nekünk anyatejes időben még nem volt jó. A dm saját márkás pelusa vált még be. Olcsóbb mint a libero és szintén gumis a dereka
2020. márc. 2. 19:16
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk bejön. Már bánom hogy nem előbb használtuk :)
2020. márc. 2. 19:50
 5/9 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! :)
2020. márc. 3. 06:59
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

A 4 hónapos kisfiamnak nagyon érzékeny bőre van, így beletelt egy kis időbe, mire kitapasztaltam, hogy milyen popsikenőcs, törlőkendő, fürdető stb. az, ami nem üti ki (a kevésbé, illetve egyáltalán nem bevált cuccokból pedig drogériát is nyithatnék). Pelenkából is próbáltunk többet, nem igazán az irritáció miatt kellett, ezekre nem mutatott különösebb érzékenységet, inkább a legpraktikusabbat és leginkább nedvszívót szerettem volna megtalálni, és ha emellett még a külcsín is menő… Mutatom, a Pufies Baby Art&Dry pelenkák esetében milyen tapasztalatokat gyűjtöttünk:

-Csomagolás: nem szeretek gigamennyiséget venni egyszerre se pelusból, se másból, ezért tetszett a carry pack, ami lehet 32, 36 vagy 40 db-os egység, ennyit kényelmesen tudok raktározni a pelenkázó melletti tárolóban is. Persze ebből a márkából is létezik nagyobb kiszerelés azoknak, akik szeretnek betárazni jó előre.

-Kinézet: színes-szagos cuccokkal le lehet venni a lábamról, igazi impulzív vásárló vagyok. Engem a minták és a cuki állatfigurák már akkor megvettek kilóra, amikor még csak képen láttam a terméket… Az Art&Dry szériából az almás a kedvencünk, imádom, hogy a sok kék és fiús színű ruhák alatt azért van némi színkavalkád.

-Applikálhatóság: a többi kipróbált pelenkához viszonyítva a tépőzárja szerintem extra jó, és a fodrok is picit nagyobbak az átlagosnál, nekem ez kényelmesebb, ha ki kell húzogatni a combnál. Nem kellenek hozzá finom női kezek, a férjem is kiválóan boldogul vele.

-Nedvszívóképesség: az én babám már most örökmozgó, elkezdett forgolódni is. Ha ébren van, alig áll le, a sok ficánkolás azonban nem ártott a “csomagolásnak”, napközben egyszer sem tapasztaltam, hogy kifolyt vagy átázott volna a pelusa. Éjjel pedig egyszer fordult elő apró baleset, de az már vállalhatatlan mennyiségű anyag volt, egy elalvós reggelen volt kicsit nedvesebb kívülről, de ilyen volt már más pelusok esetében is, valószínű, hogy anyukának hamarabb kellett volna lépni 🙂

Összességében tőlem 10/9 pontot kap.

2020. márc. 3. 08:11
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Második gyerkőcömet pelenkázom, alsó hangon (gyors összegzés után) a Pufies Baby Art&Dry volt nagyjából a tizennegyedik típusú pelus, amit az elmúlt években elém sodort az élet. Engem alapvetően nem hatnak meg a cuki minták, egy pelenka szerintem szívja be a kolosszális mennyiségű pisit, és ne engedje kifolyni az anyatejes kakit. Ha ezt tudja, a gyerek bőre bírja, és még árban is megfelelő, én megvettem. Nos, a Pufies ezeknek mind megfelelt a tesztidőszakom 95%-ában. A minták pedig végül csak-csak magukkal rántottak 😀

Csomagolás: praktikusnak találom, ha a pelus boltból való hazahozatalát megkönnyíti egy fülecske, amit akár a nagyobb tesó is meg tud ragadni. Ezen a terméken van ilyen. A perforáció mentén könnyen bontható, de az első pár darab kibányászása ennél a csomagnál sem egyszerű. Nincs külön dizájn a különféle mintájú termékekre, a csomag oldalán kukucskálva lehet meglesni, melyik minta került a kezembe. Egy csomagban az egyféle tematikájú mintából két verzió kerül, felváltva pakolva.

Kinézet: friss, fiatalos minták, egyedi dizájn, nagyon lelkes lettem válogatás során ezek láttán, a nagyobb tesóról nem is beszélve. Nálunk a baglyos, a zsiráfos, a fagyis, a dzsungeles került a kosárba, no meg a gitáros (az még nagy, de muszáj volt lecsapnom rá, egy-két hónap, és jó lesz), az apjuk örömére. Mivel a fiam igény szerint szoptatott baba, elég sok kakival és pelussal kell számolni egy nap, és nagy öröm és felvidulás minden alkalommal valami – az én szememet is gyönyörködtető – mintát feladni a kicsire. A nagytesó pedig örömmel asszisztál hozzá, ő választ, hogy épp melyik pelenkát szeretné az öcsin látni.

Applikálhatóság: nem suhogós anyagú, vékony, puha, papírhatású, a gumija a comboknál nem sprőd, a tépőzár is könnyen kezelhető. A fiam közreműködési hajlamától függően egy kezelhető, jó kialakítású pelusnak mondanám.

Nedvszívóképesség: nappal semmi, de semmi gond vele, és éjjel sem, ha 10-12 óránál nem több az alvásidő, ugyanis ennél hosszabban durmoló (pontosabban ilyen hosszú alvásidő alatt rengeteget komfortszopizó) fiam olyankor ipari mennyiségeket termel, amit nem bírt el a pelus, más esetben abszolút megbízható volt. Külön díjazom, hogy a terméket nem fehérítik klórral, és illatanyagot, latexet sem tartalmaz.

Összességében tőlem 10/8,5 pontot kap.

2020. márc. 3. 10:17
 8/9 A kérdező kommentje:
2hónapnyi használat után: 10kakiból 9 kifolyt, pisit bent tartja. Kiütés nem lett, kényelmesnek tűnt. Csak az a sok rucimosás.. :) inkább visszatértünk a Pampers premium care-re, ennél 10kakiból csak 1folyik ki 🤣
2020. jún. 3. 08:07
 9/9 anonim ***** válasza:
Pampers százszor jobb! Sok pelenkát próbáltam már , de végül mindig a Pampersnel kotottem ki!
2023. máj. 12. 11:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!