Kinek, hogyan alakult a baba mozgás fejlődése?
Kiváncsi vagyok kinél, hogyan és mikor indultak be a mozgások.
Mi 4 hónaposak vagyunk oldalra forog, hason könyökével egy ideig támaszt, tárgyakért nyúl.
Kis ügyesek ☺️
Akkor mi egy kicsit listábbak vagyunk, bár nem csodálom ölben elég nehéz forogni ☺️☺️😂😂
Utolsó: kúszni kúszott?
Érdemes elvinni Dévényeshez, mert ezek a mozgásfejlődés lépcsők kimaradásai tényleg tanulási nehézségeket ereményezhetnek. Nekem van egy 8 éves fiam és egy 5 éves lányom és most született 6 hónapja az öcsi. Az első kettőnél én is fiatalabb voltam, nem tudta ezekről semmit. A nagy fiamnak kimaradt a kúszás, egyből mászott. Vannak nehézségek a suliban sajnos. És most hogy a kicsivel járunk Dévényre, ott derült ki, hogy sajnos ez a csecsemőkori dolgokra vezethető vissza.
9 hetesen nyult a targyakert, 3,5 honaposan forgott hasrol hatra, hatrol hasra, 4,5 honaposan kuszni kezdett, majd maszni, 6,5 honapos kiult oldalra, 7 honaposan felallt, 13 honaposan onalloan setalt. Gyogytornasz latta, (a gyorsabb mozgasfejlodes kotott izmokra is utalhat), de minden rendben volt vele.
A kicsi most 3,5 honapos, hasonloan alakul eddig nala, mar forog o is hatrol hasra is. Szabalyosan csinalja.
6 honaposan raernek amugy forogni. En nem mondanam lustanak a babad, mindenki a sajat tempojaban :) Lehet gimnasztikai labdan hasaltatva gorgetni ide-oda ovatosan, ket oldalrol fogva, masszirozgatbi a hatat, keneny feluletet biztositani szamara, ne az agyon, kanapen legyen, mikor ebren van, hasra rakni, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!