A nőgyógyászati javaslaton kód megjelölés nélkül áll, hogy "kérem a nevezett táppénzes állományba vételét" Ez alapján felvehet a háziorvos 9es kóddal?
Terhes vagyok 8 hetes. Itthon egy 15 honapossal gyeden. Kértem javaslatot az orvostól vizsgálat után,(magán doki) hogy elmehessek tpre. De még momdtam is, hogy a munka körülmény miatt nem dolgozhatok. (forrasztás, vegyi anyagok. A munkáltató mondta hogy tp másodikkal is)
Annyit irt egy igazolásos papírra, hogy keri állományba vételét + a magzat adatok, és sem megindoklas sem pedig a kilences kód. Ebbe bele köthet a házi orvos? Iratnom kell új papírt? Mert nem a sima tp kell azzal nem "maradhatnék itthon" 7 hónapot. Szerintetek neki ez igy megfelelő forma vagy határozottan kellene rá a 9 es megjelölés? (attol tartok igen 😪)
Ha nem mész vissza dolgozni, akkor nem tudsz táppénzre menni. Előtte meg kell szakítanod a fizetés nélküli szabit, amit legalább 30 nappal előtte be kell jelenteni a munkahelyeden. Csak utána tudsz táppénzre menni. Ha otthon vagy gyeden, nem jár a táppénz.
Amúgy igen, a nőgyógyászati javaslattal a házi orvos táppénzre vehet 9-es kóddal.
Köszi, de 100 százalék hogy egyszerre lehet kapni a gyedet és a tp. Munkáltató mondta es azt is hogy csak küldjem a papirt a többit megoldja. (előző terhességnél is mindent intéztek, jo fejek nagyon)
Jo lenne eleg lenne ez a papir nem kéne ezert mégegyszer menni hozzá
Szerintem ki fog írni.
Kaphatod a gyedet és a táppénzt egyszerre, de ahogy az egyes írta meg kell szüntetned a fiz nélkülidet.
Kaphatod igen, de előtte vissza kell menned dolgozni. Olyan nincs, hogy otthon ülsz gyeden, és táppénzt kapsz. A táppénz annak jár, aki aktívan dolgozik.
Szóval szüntesd meg a fizetésnélkülit, majd utána mehetsz táppénzre gyed mellett.
1. Ez már nem így van
Én sem mentem vissza
A szülési szabi megszakítás pillanatától tp-en vagyok..
Nem kell megjelölés.. az a háziorvosra tartozik milyen kód..
A nőgyógyász csak szakorvosi javaslatot ad...
Az én papíromra amivel 9-es kóddal táppénzre vett a háziorvos, annyit írt a nőgyógyászom : non. Pot. Jav.
Szóval neked is tuti elég lesz 😁
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!