Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek ciki, ha kisbabámm...

Szerintetek ciki, ha kisbabámmal otthon vagyok, de takarítónő jár hozzánk, mert nincs időm a házat kitakarítani?

Figyelt kérdés
Sok kismamától hallom, hogy miképp oldja meg a takarítást, baba ott játszik mellette, vagy ha alszik, akkor takarít. De én ezt nem bírom, ha éjjel 2 óránként fel kell kelnem, délelőtt alig várom, hogy a baba elaludjon és én is vissza tudjak egy kicsit feküdni, du. lezuhanyzom, magamat próbálom rendbe szedni, hogy mire a férjem hazaér, ne pizsibe várjam... Mosok, teregetek, vasalok, néha főzök, de a takarításra egyszerűen nincs időm a baba mellett. Hónapokig rágtam a férjem fülét (egyébként ő nagyon sokat segített eddig is is a ház körül), és most végre takarítónőt hívtunk hetente egyszer. Nem vagyunk gazdagok, de nekem esküszöm megéri azt a pár ezer forintot, hogy tisztaság van a baba körül. Szégyelljem magam, hogy nem tudom beosztani jobban az időmet? Ti hogy bírjátok?
2010. júl. 23. 15:35
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
43%

Mióta nekem is meg van a 2. gyerkőc, én sem jutottam el a nagytakarításig. De ezt csak én veszem észre, a vendégek sokszor még azt is megkérdezik, hogyan csinálom, hogy nálunk mindig ilyen rend van. Amúgy bennem is motoszkált a kérdés, vajon másoknak mindenre jut idejük, csak én rontottam el valamit? De majd ha elment oviba, rendbe teszem úgy igazából a lakást, addig meg csak ők számítanak.

Én is fizetnék egy bejáró nőnek, de most sajna nem úgy állunk anyagilag. És ha megnyugtat, sok mindenkit ismerek magunk körül, akik úgy tesznek mint te. Ne foglalkozz senkivel szerintem! Jó babázást!

2010. júl. 23. 19:53
 12/15 anonim ***** válasza:

18:35-ösnek, akkor a párod kezet foghat a férjemmel...

A férjem pont ugyanezt szokta mondani. :S

2010. júl. 23. 21:46
 13/15 anonim ***** válasza:

Nem ciki!

Azt az időt inkább töltsd pihenéssel, meg a gyerekkel való foglalkozással, netán munkával. Én is szeretnék valakit, de nekem főzni is kellene.

Jaj, ha szegény nagyim ezt olvasná tuti kiakadni, hogy mennyire el vagyok kényeztetve :-)

Ne foglalkozz senkivel, ha nektek így jó, akkor élvezd ki!

2010. júl. 24. 06:07
 14/15 A kérdező kommentje:

Talán azzal győztem meg igazán a férjem, hogy a takarítónőnk sajnos másodszor veszítette el a munkáját a válság óta, a férje meg nem segít neki, külön kasszán élnek. Így az általunk fizetett pénzzel is támogathatunk valakit, aki sokkal rosszabb helyzetben van, mint mi. Én meg lemondok a fodrászról, kozmetikusról, manikűrösről stb., amit kisbabánk születése előtt, amíg ketten kerestünk, simán megengedhettem magamnak 2 havonta 1-szer. (bár az se volt túl gyakori... :))

Köszönöm az őszinte válaszaitokat! További jó babázást kívánok mindenkinek!

2010. júl. 24. 08:32
 15/15 anonim ***** válasza:

tegnap 06:07 vagyok

"Így az általunk fizetett pénzzel is támogathatunk valakit, aki sokkal rosszabb helyzetben van, mint mi."

Ez nagyon szép gesztus, örülök, hogy van még ilyen ember, aki így gondolkodik.

2010. júl. 25. 08:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!