Mi a véleményetek arról, ha egy szülő megüti a gyerekét nevelési célzattal?
Természetesen nem az indokolatlan agyonverésről szól a kérdésem, az gondolom és remélem, hogy mindenki számára elítélendő.
De egy pofon vagy fenékrecsapás belefér szerintetek ha már nincs más választás?
Minden gyerek mashogy reagal a veresre, van amelyik traumakent eli meg a pofont es van amelyiket nem erdekli , meg se kottyan neki... van amelyik gyerek csak erre hallgat , nem mindegyikkel lehet megbeszelni a dolgokat ahogy irta az egyik valaszolo.
A mindennapos oktalan verest en is elitelem de vannak olyan esetek amikor tenyleg csak egy seggrecsapas segit es erteti meg a gyerekkel hogy nem jo amit csinal, ne iteljetek el senkit ilyesmiert, mert nem voltatok az o helyzeteben ...
amugy az egesz ott kezdodik hogy a szulok nem toltenek eleg idot a gyerekeikkel!!!
Lassan 4 éves dackorszakosom van, gondolhatod hányszor kiborított már, de nem tartom nevelésnek az ütést akkor sem, ha már nálunk is előfordult.
Sajnos nem sajnos nekem jó a védekezési reflexem, és tényleg szimpla reflex, sokszor sajnos akkorát harapott belém hogy reflexből visszaütöttem a fájdalomtól, többet nem is harapott, vagy mostanában mikor veszekszik velem és visszaszólok neki, akkor mérgében rácsap a kezemre, ilyenkor én is visszalegyintem a kezét de ezt nem nevezném ütésnek.
Nála is voltak nyáron 3 évesen, hogy kitépte magát a kezünk közül a parkolóban, levágta magát a földre a bolt parkolójában hogy akkor se fogja meg a kezünk, de ilyenkor csak rászorítottam erősen a kezére és otthon nagyon komolyan elbeszélgettünk.
Amúgy nála ha bemérged és hisztizik nem lehet vele kommunikálni, megölelni,nyugtatni,vagy értelmesen beszélni, beküldöm a szobájába és ha lenyugodottt kijöhet és akkor megbeszéljük. Nálunk ez a taktika vált be nevelési célzattal, kezemet is szépen fogja már mindig, és a földön fetrengős hisztiknek is vége-lekopogom-.
Unokatesója egy idős, őt rendszeresen fenéken ütik, és nagyon rossz volt múltkor látni mikor az anyukája mérges volt rá, kiabált vele és csak valamilért felemelte a kezét és a kislány már összerezzent félelmében.. én ezt sose akarom.
Èn teljesen ellene vagyok az ütéssel nevelésnek. Lehet azért mert se engem se a szüleimet nem ütötték meg a szülei.
Ezt sokszor ki is hangsúlyozták gyerekkoromba mind a szüleim mind a nagyszüleim. Gyerekként azt tudtam, hogy a szüleim gyerekkorában rengeteget ütötték a gyerekeket, de én biztos voltam benne, hogy az én korosztályomat senki nem üti csak a rossz családokban van ez. Ès mióta anya vagyok nagyon meglepödtem, hogy szinte minden családban a pofon meg a segre ütés normális.
Èn is azt gondolom, hogy ha a gyereket valaki megüti az csak a tehetetlen dühböl van. Képtelen a szülö más nevelési eszközt elövenni és üt.
Kérdés, hogy amikor a gyerekek az iskolában játszanak és a Gézuka mérges lesz Pistikére mert az nem úgy játszik ahogy ö elvárja akkor ok ha Gézuka oda csap Pistikének?
Az ok, ha mérges vagyok a szomszédra akkor oda megyek és lekeverek neki?
Az ok, ha az autós elöttem nem úgy megy ahogy én akarok akkor neki megyek a kocsijának hátulról?
Ha ezek nem ok, akkor miért ok egy kicsi gyerek bármely testrészét is megütni?
Ha a gyerek rohangál az út mellett, és félö, hogy kifut az autó elé, akkor miért nem lehet a gyerek kezét megfogni, vagy ha az onnan kirántaná a kezet, akkor egyszerüen felvenni. Vagy ha ez sem megy akkor egyszerüen haza menni vele???
16-os neked biztos csak 1 gyereked van, ugye? :)
amugy aki ellenes, megneznem mit csinalna ha a gyereke teljes erobol beleharapna a karjaba es nem eresztene el ... nem verne ra a fenekere egyet hogy ne harapjon tovabb, es eressze el a karjat? inkabb hagyja hogy veresre harapja ? ez csak egy pelda
Utolsó!
Igen, egy gyerekem van. Továbbra sem értem, mi a nevelés abban, ha megütöm. Ha megüt és vissza adom, az "nevelo celzatu" verés? Oke. Tehát ha a gyereked oda jkkn hozzám és belém rúg, akkor simán felpofozhatom, vagy bele rúghatok, hiszen nevelő célzattal teszem, ugye? És akkor se hahhorodsz fel, ha az óvón ő szájon vágja a gyerekedet, mert megharapta a Józsikát, ugye?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!