Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek lehet valami baj...

Szerintetek lehet valami baj a kisfiammal?

Figyelt kérdés

15 hónapos a kisfiam es még mindig pl nem tapsol nem integet, nem hozza oda a játékát ha kérem. Nem is érti tehát még a kérésem felé is ertelmetlen de próbálkozom mindennap mindennel. A táplálkozása még mindig a pépesnél tart. Egyszerűen nem tudtam fokozatosan rávezetni a szilárd ételre mert már a legelején amikor kekszet morzsoltam a gyümölcspépbe visszautasította, kesőbb ordításba fulladtak a probálkozásaim. Egyáltalan nem lehet a mai napig semmi szilárdra rávezetni. Pedig látja a játék és az étel közti különbséget így a játék kerül hamarabb a szájába.

Van már egy kislányom így volt tapssztalatom így látom a különbségeket ami most aggaszt is kicsit. A kislányommal zökkenőmentesen haladtak ezek a dolgok. Gagyarászott mar 11 honaposan es kommunikált velem a saját kis nyelvén.

A másik érdekes harap, először azthittem feszültséglevezetésről lehet szó vagy a foga. De élvezetből teszi. Ha eltolom mondom neki nem szabad annál jobban felhevül és addig nem áll le amíg nem sikerűl neki , már pedig ha nem sikerűl akkor azon teljesen kiakad. Ilyenkor felveszem és valahogy megnyugtatom ringatom.

Sok kis apró dolog meg kiseri a fejrázás vagy a kocsi hattamlájának veri magát háttal és röhög közben. Persze kicsi ez normális is! Meg azt is értem fiú esetleg később érik be. De engem egyre inkább aggasztanak dolgok. Sok mindent nem is lehet ide leírni mert látni kell. Nemsokára viszem gyermekneurológiára tehát majd többet tudok, lehet nincs is baj de csak túlaggódom. Voltunk már fülészeten is mert a nevére sem reagál és mostmár rám néz neha, de nem tudom hogy a hangra magára figyel oda, vagy tényleg a nevére. Mert amikor lufinak hívom vagy baracknak hülye példa akkor is rám néz. De nem mindig! Tehát nem gyakori meg most sem de néha rám néz ez jó!Persze az is normális hogy egész nap fut egy gyerek de ő körbe-körbe az baba ágy körül teszi akár 40 percig is ez megy. Elszédül de folytatja tovább. Vagy csak pörög ez is van hogy 40-50 perc szédülésekkel de utána folytatja.Nem tudom mire gondoljak. Szerintetek ne aggódjak?

2020. jan. 27. 19:36
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm Nektek! A kisfiam császármetszéssel született. A kislányom természetes uton, de a kisfiú nem akart leereszkedni vartunk egy darabig a szülőszobán mire jött a főorvos aki azonnali császárt javasolt! Így nem gondolom bármi is történt volna. Remélem!
2020. jan. 27. 22:31
 12/14 anonim ***** válasza:
94%

A neurológus nem fogja az autizmust megállapítani, pszichiáter meg gyógypedagógus az aki ezeket nézi. Nincs nevelési tanácsadó vagy valami fejlesztő központ ahol egyben több szakember nézi és közösen írnak szakvéleményt? Ha nincs ilyen gyerekpszichiátert keressél aki látott már autistát vagy hiperaktív vagy figyelemzavaros gyereket.

És ne aggódj, jó eséllyel semmi komoly szervi baja nincsen. A többihez meg hozzá fogsz edződni, a 2-4 éves kor az horror lesz, utána kisimul a gyerek. És ahogy nő egyre jobb lesz.

2020. jan. 27. 22:31
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon jól teszed, hogy elviszed kivizsgáltatni. Korai fejlesztés, tsmt torna, szakember bevonása szerintem mindenképp szükséges. Minél előbb megkapjátok a szakvéleményt, annál előbb tudtok megfelelő segítséget kapni. Szerencsére sok tanult és remek ember van már a szakmában, akik a nektek kellő segítséget meg fogják tudni adni!

Kívánom, hogy kisfiad mihamarabb behozza a lemaradást :)

2020. jan. 29. 12:09
 14/14 A kérdező kommentje:
Nagyon kedvesek vagytok köszönöm. Remélem én is a legjobbakat! 😊
2020. jan. 30. 22:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!