Elendezhetem a baba ruhàit, vagy korai?
26 hetes kismami vagyok.
Sok babaruhàm van.
Pàrommal jövö héten màra babaàgyat is megvesszülk.
Nagyon fàj a gerincem,délutàn màr alig tudok valamit csinàlni.
Nekiàlljak a ruhàkat rendbe rakni,vagy enek ellenére vàrnom kellene?
Segitségem nincs.
Szia!
Én babonából nem csináltam semmit ilyenkor még! De szerintem még korai lenne, bár, ha nem érzed magad jól, akkor lassan csinálgasd meg! Én a 33. hét körül kezdtem mosni, vasalni, de az ágyacskáját csak akkor "rendeztük" be, amikor hazajöttünk a kórházból. Addig csak porosodott volna. Bár a ruhák a szekrényben nem fognak porosodni! Ahogy érzed, ha nem vagy jól, nyugodtam kezd el!
Kitartás, üdv!
Szia!
Mi 30hetesek vagyunk és már mindent megvettünk és kaptunk is.A babakocsit apukámtól kaptuk pedig akkor még csak 16hetesek voltunk.Szóval ha nem vagy babonás akkor nyugodtan vásároljatok be.Különben is úgysem lesz kedved az utolsó hónapban ácsorogni a boltokban.
További jó babavárást!!
Édesanyám már akkor elkezdte amikor megmondtuk, hogy babát várok :)
De szerintem, ha most jól érzed magad, nyugodtan. Én nem foglalkoztam semmivel, gondoltam még van idő, de sajnos a 31-ik héten a fiam úgy gondolta, hogy neki ennyi elég volt.
Még a szobája sem volt kész, amig benn volt a kórházban akkor kellett mindent elintéznem, plusz bejárni hozzá, feni, s a többi....
Nagyon remélem hogy nem leszel ebben a helyzetben!
Ha a rendezgetés alatt a mosást és vasalást érted, akkor azzal még várhatsz. Szelektálhatod őket, én is szétszedegettem a kapott ruhákat elég hamar, ami csak három hónapos kor után jó, azt elpakoltam, a kicsiket pedig szétválogattam.
De mosni csak a 35. héten kezdtem el, rengeteg ruhánk volt és három nap alatt végeztem a mosással, vasalással kompletten úgy, hogy mindent mostam, használtat, újat, zoknit, ágyneműt, takarókat, tényleg egytől-egyik mindent egyszerre. Beraktam őket nejlonba, szépen becsomagoltam, hogy az illatuk megmaradjon. Most a 39. hétben vagyunk, még mindig egyben, de a ruhácskák már messziről sem olyan finom illatúak, mint frissen voltak, én már bánom, hogy nem vártam velük egy-két hetet pluszban.
Még ha hátfájós vagy, akkor sem fog szerintem egy héttől tovább tartani nagyon-nagyon kényelmes tempóban, főleg, hogy a géppel mosol gondolom és nem dézsában görnyedve. Vasalva pedig ülve is lehet, legalábbis én nagy nyugodtan úgy csináltam.
De ha annyira szeretnéd, akkor csináld meg és lehet, hogy szülés előtt két-három héttel úgy látod majd jobbnak, hogy érdemes őket átöblíteni. De így duplán dolgozol...
Kedves utolsó hozzászóló én viszont bánom, mert egyáltalán nem erős parfümös és egyéb virágillatról volt szó, hanem friss finom megfoghatatlan puha illatról. Amit mellesleg a baba rajtam is érezni fog, tekintve, hogy két hónapja épp a baba miatt váltottam erre az antiallergén mosószerre.
Köszönöm szépen jó tanácsodat, ami mellesleg minden újszülöttekről szóló füzetben benne van, tehát gyanítom, hogy hozzám hasonlóan mások is értesültek már róla!
Köszönök minden vàlaszt!
Ugy döntöttem,még vàrok a 30. hétig,nem babonàbol,nem is az illat miatt, hanem az unalom miatt!
Viszont az öblitö illatàt én is szeretem,persze külön babànak valo öblitöt fogok venni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!