Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek a harmincas évek...

Szerintetek a harmincas évek elején még nem késő gyereket vállalni?

Figyelt kérdés

Most jutottunk oda, hogy mindketten szeretnénk gyereket. Csak szüleink állandóan azt szajkózzák, hogy ilyenkor már a második is megvolt nekik, meg hogy megöregszünk, mire a gyerek felnő stb. stb.

Én 34F vagyok, párom 30.

2020. jan. 10. 07:58
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem késő, nem vagytok öregek hozzá 😀
2020. jan. 10. 09:59
 12/14 anonim ***** válasza:
91%

És ha késő, akkor nem vállaltok?

Én 36 évesen szültem az elsőt. Sógornőm 41 évesen a harmadikat. Szerintem egyik sem késő.

2020. jan. 10. 10:50
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

A szüleid szülei meg már 16-18 évesen házasságot kötöttek és 50 éves koruk környékén meg már nyugdíjba mehettek. Az is más világ volt.

Szerintem manapság 28-30 környéke az átlagéletkor. Aki egyetemre jár, az a suli után még szerintem szeretne dolgozni és kicsit élvezni a kapott fizetést és élni picit, gyűjtögetni saját lakásra stb..

Amúgy meg egyik ismerősöm 40 évesen szülte az első gyermekét és el voltak tőle ájulva a huszon-harmincéves szobatársai és a nővérkék. Kb. közülük ő viselte a legjobban a terhességet. Nem volt hátfájása (mondjuk végig tornázott), nem vizesedett, minimális plusz kg. Szóval a kor nem minden.

2020. jan. 10. 12:20
 14/14 anonim ***** válasza:

Nem késő.

A gyermekvállalásnak megvannak a kihívásai bármikor, legfeljebb mások. Normál esetben én a 30-at sokkal jobb időszaknak tartom.

Valójában az számít hol tartotok saját életpályátokon. Erre mondom, hogy normál esetben:

Isola megvan, állás, szellemi-lelki érettség, némi párkapcsolati tapasztalat mind esélyesebb. Csupa előny a 20-asokkal szemben.

Biológiailag nincs gond. Mi 13-mmal később kezdtük. Kicsit nagyobb a kihívás, de a végtermék minősége kiemelkedő ;)

Igazán az számít, hogy legyen időtök és energiátok, hogy vele legyetek. És fontos, hogy párotokkal és magatokkal rendben legyetek.

Abból tanul majd, amit otthon lát. Az érdekli majd. Ennek megfelelően érdemes már most rásoktatni magatokat is arra az életvitelre, gondolkodás és kommunikációs módra amit neki kívántok

2020. jan. 11. 07:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!