Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Elfogadjam ezt a távmunkát?

Elfogadjam ezt a távmunkát?

Figyelt kérdés

Online távmunkára kaptam lehetőséget (gépelés, fordítás, stb). Szerződést kötnének velem, két hónap próbamunka, utána 4-8 órában határozatlan időre. Jogi képviselet áll mögötte, leinformálható ügyvéddel, aki az ügyvédi kamara tagja. Küldenek programot táv-nyomtatóhoz, azonosítót, jelszót, névjegykártyát és szórólapokat kapnék.

Eddig oké, de be kellene fizetnem 3600 Ft-ot (regisztrációs díj, első postai csomag).

A honalpjukon minden munka szerint van leosztva: hányan dolgoznak az adott munkakörben, ezen belül hány szabad munka van még, és mennyi a már elvégzett aznapra.

Komolynak és igaznak tűnik. Szerintetek?

Mit tennétek a helyemben?

Befizetnétek-e a pénzt?

Nem vagyok naív, megjártam már párszor a hasonló munkákkal, de ez tényleg igaznak tűnik.

Várom a véleményeket!

2010. júl. 20. 21:42
 1/9 anonim ***** válasza:

fúú nehéz kérdés!

Azt hiszem hogy a leírtak alapján én nem vágnék bele!

2010. júl. 20. 21:44
 2/9 A kérdező kommentje:
Azt elfelejtettem írni, hogy az adót és a tb-t is említi.
2010. júl. 20. 21:45
 3/9 A kérdező kommentje:
Miért nem, ha ezt is meg szabad kérdeznem? A pénz miatt, vagy van egyéb negatívum, amire én esetleg nem figyeltem fel?
2010. júl. 20. 21:47
 4/9 anonim válasza:
Sztem ez jónak tűnik. Remélem nem találsz tolakodónak, de ez engem is érdekelne eltudnád küldeni itt vagy priviben a linket ahol olvastál róla. Előre is köszönöm.
2010. júl. 20. 21:51
 5/9 anonim ***** válasza:
Ne vágj bele. Tavaly én is elkezdtem, akkor még 14000-et kellett befizetni, dolgoztam két hónapig, kerestem majdnem ötven ezer forintot, amit a mai napig nem fizettek ki. Beperelni nincs pénzem, jogi úton nem tudom velük kifizettetni. Azt írták akkor fizetik csak ki, ha valamilyen újságból is eladok x darabot (nem kevés darabszámról volt szó, amit előbb nekem ki kellett volna fizetnem) ez az újság külföldi munkalehetőségeket kínál azoknak, akiket ez érdekel, s megveszik a lapot. Ha nem akarsz feleslegesen pénzt kidobni, s ingyen dolgozni akkor ne jelentkezz. Régen távmunkaklub néven futott, most jelenleg mindjárt meg is keresem neked az új nevüket, s írok.
2010. júl. 20. 22:30
 6/9 anonim ***** válasza:

A mostani neve Telework Informatikai Kft.

Amikor még távmunka néven futott semmilyen elérhetőség nem volt megadva. Én is jelentkeztem az új néven futó céghez, ahol kiderült, hogy én már dolgoztam nekik, írtam is levelet, hogy jó lenne kifizetni a bérem, amit ledolgoztam, s a megkötött szerződésben nem állt, hogy bármit el kellene adnom, illetve vállalnom kell telefonos munkát is meghatározott időben, de természetesen nem válaszoltak.

2010. júl. 20. 22:34
 7/9 anonim ***** válasza:
Kis híján engem is bepaliztak. Ez tényleg a fenti cég, ezek jönnek-mennek, nevet változtatnak. Csak egy tipp: mindig keress rá a google-n, ill. a fórumokra keress rá. Nagyon hasznos hozzászólásokat találhatsz ezzel a céggel kapcsolatosan.
2010. júl. 20. 23:08
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a válaszokat, így már másabb a helyzet. Pedig jó lett volna!
2010. júl. 21. 07:38
 9/9 anonim ***** válasza:
Én is bedőltem volna ennek :(
2010. júl. 22. 09:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!