Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Epifánia, Teodóra, Eleni,...

Epifánia, Teodóra, Eleni, Megara és Anasztázia nevekről vélemény?

Figyelt kérdés
2019. dec. 27. 23:35
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
65%
Nagy az Isten állatkertje.
2019. dec. 28. 12:30
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Csak a Teodóra és az Anasztázia vállalhatóak. Igaz, nekem ezek sem tetszenek, de ha muszáj, akkor inkább ezek.
2019. dec. 28. 16:02
 13/19 anonim ***** válasza:
67%
Szia! A Teodóra az szép név, nekem tetszik de szerintem az Anasztázia az mégszebb. Oroszos név, de ma már magyar névként is elfogadják. Különleges, de nem kirívó. A többi nekem sajnos nem tetszik.
2019. dec. 28. 22:03
 14/19 anonim ***** válasza:
Szerintem hangzásra a Teodóra és a Megara szépek, ha el tudunk vonatkoztatni az ásványvíztől és Herculestől. (A Megarát egyébként sokan nem ismerik.) Én ilyet viszont második névként adnék a gyerekemnek, hogy felnőtt korában, ha tetszik neki, használja, nagyon jó kis megkülönböztető nevek, főleg egy gyakori vezetéknévhez. Ne legyen már mindenki Nagy Anna meg Kis Katalin... Viszont elég kirívóak is, nem biztos, hogy minden életkorban örülne ilyen névnek. Szóval szerintem legyen egy hétköznapibb név is mellé, vagy keress egy nevet arany középútnak, ami nem is annyira gyakori, de nem is ennyire különleges. Egyébként mindig a vezetéknévvel együtt van értelme névben gondolkodni, az is fontos, hogy a kettő együtt jól hangozzék.
2019. dec. 31. 12:44
 15/19 anonim ***** válasza:
Nekem a Teodóra kifejezetten tetszik. Az Anasztázia rendben van, a többi fura.
2019. dec. 31. 17:50
 16/19 satanlanya1 válasza:
Anasztázia: nekem nem tetszik, de viszont különleges név szerintem!!! A Teodóráról nekem egy teának a neve jut eszembe, ráadásul csúfolhatják Teó-nak is ami pedig fiú név!! A többi szörnyű. :)
2020. jan. 1. 16:21
 17/19 anonim válasza:
100%
Én, mint Teodóra, nagyon szeretem a nevemet 🥰
2020. jan. 15. 23:25
 18/19 anonim ***** válasza:

Utolsó, én is Teodóra vagyok, és szintén szeretem a nevemet. Gyerekkoromban nem szerettem, mert az ásványvízzel párosítottak, de aki egy kicsit is értelmes volt egyből a jelentésére (Isten ajándéka) és a görög császárnőkre mondtak bókokat. Teónak becéznek, ami lehet, hogy fiús, de anno a sok Dóra mellé nem kellett még egy az oviba, a Teodóra meg túl hosszú lett volna.

A kérdésre válaszolva: a Teodóra és az Anasztázia az ami számomra elfogadható, a többi nekem inkább "kisebbségi".

2020. jan. 27. 20:09
 19/19 anonim ***** válasza:

Epifánia, Eleni borzalmas

Teodóra, Anasztázia, Megara szépek;

de lehet, hogy egyébként nekem pl a Megara túl különleges lenne, úgyhogy nem adnám.

2020. máj. 3. 20:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!