Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy utaljak rá, hogy igénytel...

Hogy utaljak rá, hogy igénytelen, mióta anyuka lett?

Figyelt kérdés

Egyik rokonom, egyedül maradt a 4 éves lányával. Ez már alapból nehéz szitu, de mellé jön az is, hogy nagyon igénytelen, mióta gyereke van. Pl. heti egyszer mos hajat, de már a 2.-3. nap csatak zsír az egész feje. Lila karikásak a szemei, itt-ott piros foltos, pattanásos az arca, de nem tesz rá sem korrektort, sem alapozót/CC krémet. Az öltözködése is leginkább slampos, a melegítőből, meg a pufimellényből ki sem lehet robbantani. Mégis mindig panaszkodik, hogy ő mellettem egy bányarémnek hat, meg hogy ha látja magát a tükörben, még ő is rosszul van, nemhogy egy férfi... De közben meg semmit nem tesz, hogy ezen változtasson. Nem akarom megbántani, de ha lecserélné a ruhatárát, vagy legalább venne pár csinosabb darabot, és legalább lenne egy alap sminkkészlete, már félsiker lenne.

Meg felesleges magát hozzám hasonlítania, mert én 24 éves vagyok, ő 40 lesz. Én hetente 3-4x edzem, futni és úszni járok mellette. A sminkelés a hobbim, szóval rengeteg termékem is van hozzá, meg mivel 16 éves korom óta sminkelek, így nagyjából ha látok valamit, le tudom utánozni, és tudom, mi áll jól. A hajam is ugyanez. Nem szeretem, ha zsíros, ezért heti kétszer megyek fodrászhoz, meg ott is festik, kezelik, nem én kotyvasztok a fürdőben magamnak festéket. De nincs gyerekem, szóval én tényleg könnyen beszélek...

Csak mégis, ha mondok valamit, hogy mondjuk jöjjön el velem futni, akkor azonnal hogy áá, ő nem szeret futni, meg 20 éve nem is futott. Vagy legutóbb mondtam, hogy megtanítom egy alap sminkre, ami tényleg nem olyan, hogy 8 réteg vakolat van rajta, hanem tényleg csak ad egy kis egészséges színt neki. De hogy neki reggelente nincs erre ideje... Múltkor lemértem, magamnak 11 perc alatt megcsináltam, pedig akkor még tusvonalat is húztam. Mondtam azt is, hogy itt a black friday, rendeljünk neki is ruhákat, amikben azért úgy meg lehet jelenni. De rögtön jött a kifogás, hogy ő abban feszengene, meg nem állna jól, nem szokott így új darabokat venni. Utána meg panaszkodik, hogy évek óta nem vett semmit, és csak agyonmosott cuccai vannak. Szóval ezt nem teljesen értem, hogy folyton megy a sírás, panaszkodás, de arra sem hajlandó, hogy a reggeléből 10 percet magára fordítson, vagy hogy beiktasson a hét közepén is egy hajmosást.

2019. dec. 7. 21:35
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/71 anonim ***** válasza:
44%
Én fél ajánlanám neki, hogy kisminkelem és akkor hát ha kedvet kap hozzá ha látja magát úgy :)
2019. dec. 7. 22:12
 12/71 A kérdező kommentje:

"azért sem csinálnám azt amit tanácsolsz, nehogy majd hallgathassam hogy te demegmondtad."

Mint egy dacos óvodás, körülbelül. Ne haragudj, de nekem aztán tényleg mindegy, mi lesz vele, csak sokszor nem tudom, mit reagáljak a panaszkodás áradatra. Mondjam, hogy "igen igazad van, így tényleg nem fog rád nézni senki"?!

Nem találkozni nem bírok vele, mert még ha nem is hozzá/a gyerekhez megyek, akkoris jön azonnal, és mondja...

2019. dec. 7. 22:16
 13/71 anonim ***** válasza:
89%

Mondjam, hogy "igen igazad van, így tényleg nem fog rád nézni senki"?!

Pontosan. A többi panaszkodást meg engedd el a füled mellett, és de, tudsz nem találkozni vele, csak akarni kell.

2019. dec. 7. 22:27
 14/71 anonim ***** válasza:
81%

És mi mit csináljunk vele? Mondd meg neki hogy vagy befejezi vagy megszakítod vele a kapcsolatot.

"Nem akarom megbántani, de ha lecserélné a ruhatárát, vagy legalább venne pár csinosabb darabot, és legalább lenne egy alap sminkkészlete, már félsiker lenne."

Vegyél neki akkor ruhákat meg sminket.

Van egy olyan érzésem, hogy téged jobban zavar a kinézete mint őt.

2019. dec. 7. 22:33
 15/71 anonim ***** válasza:
55%
Én megértem. Sosem voltam szép, aztán egy olyan gyereket dobott a gép, aki mellett esélyem sem volt semmire. Okádék rusnya, igénytelen lettem. Ma már van kb. 3-4 szabad órám a gyerektől (óvodás), de már nem strapálom magam. Sz**ból nem lehet várat építeni, az ehhez társult több mint 3,5 év masszív leépülését, lepusztulását már embertelen energia és pénz korrigálni. Ja, így a kutyának sem kellek. És ja, kicsit felfordul a gyomrom, ha tükörbe nézek, sűrűn morgok is miatta, hozzátéve, hogy bezzeg X se, meg Y se, meg Z se olyan csúnyák, mint én. De engem bölcsebb emberek vesznek körül. Nem akarnak fenékbe billenteni, hogy csináljak már valamit, mert tudják, hogy attól csak még rosszabb lesz. Nem hazudnak, hogy de, jó és szép vagyok így is, mert tudják, hogy reálisan látom magam. Meghallgatnak, ennyi, utána csinálja mindenki a maga dolgát tovább. Nyilván ez az anyuka sem terhel minden áldott nap hosszú órákon keresztül téged, egy kicsit talán kibírsz. Gondolj arra, hogy neki már csak ez maradt, míg neked azért valószínűleg nem... Ennyi "hadd jusson" neki is. Szerencsétlen 🙁
2019. dec. 7. 22:50
 16/71 anonim ***** válasza:
74%

Ne csak utalgass. Vegyél neki ruhát és sminkeket, adjál pénzt neki fodrászra, vegyél neki otthoni torna dvd-ket, vállald át a házimunkát, lásd el a gyereket, mondd meg neki hogy menjen, kapcsolódjon ki.

Ezt már nem tennéd meg érte mi? Akkor ne szólj bele az életébe, nyilván nem 0-24-ben panaszkodik.

2019. dec. 7. 23:14
 17/71 anonim ***** válasza:
74%

Szerintem nem kéne kioktatnod egy 40 éves egyedülálló anyát 24 éves létedre. Annyi a szereped a történetben hogy meghallgatod, mert arra van szüksége. Nyilván kimerült. Majd idővel összeszedi magát, de az nem a te kis tanácsaidtól lesz. Szóval ha zavar, hát ne találkozz vele és kész. Majd egyszer te is megtudod milyen kimerült, nyúzott anyának lenni. A tanácsaid akkor lennének helyénvalók, ha te is egyedülálló anya lennél - mert akkor tudnád is miről beszélsz.

Addig meg járogass csak fodrászhoz meg körmöshöz meg kondizni.

2019. dec. 7. 23:49
 18/71 anonim ***** válasza:
91%
Nincs ideje fodrászhoz meni no meg pénze sincs hozzá,se tornázni semmire nincs ideje ,tudod,dolgozni,gyereket nevelni egyszemélyben egyedül álló ként nehéz ,és ami könnyen megy 24 évesen az már nem megy könnyen 40 évesen.
2019. dec. 8. 08:28
 19/71 anonim ***** válasza:
80%

Ajánld fel, hogy vigyázol a gyerekére, akkor tud pihenni egy kicsit (hátha egy idő után eltűnik a karika a szeme alól), meg több időt tud magára is fordítani.

Sminkelgess addig a kislánnyal, vagy járj vele úszni esetleg vásárolgatni. Hidd el, az a legnagyobb segítség, amit most egy depis egyedülálló anyuka kaphat.

2019. dec. 8. 09:14
 20/71 anonim ***** válasza:
88%

Nem fér a fejedbe, hogy csak panaszkodni akar? Ettől lesz jobban, hogy kidohogja magát.

Ha nem tetszik, ne járj a nyakára.

Én is pontosan tudom, hogy 35 évesen 2 gyerek után (4 éves és egy 8 hónapos) árnyéka se vagyok a régi önmagamnak. Azt is tudom, hogy mit kellene változtatnom, de egyelőre minden más fontosabb. Amíg csak hétvégén van időm még egyedül sz.ni is (üdv a klóról!), addig marad a panaszkodás cselekvés helyett.

Annyi hogy nekem van kinek panaszkodni anélkül, hogy beszólnának.

2019. dec. 8. 09:16
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!