Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukák, ti mit tennétek a...

Anyukák, ti mit tennétek a helyemben?

Figyelt kérdés

Kicsit csalódtam a barátnőmben. Lehet, hogy csak én fújom fel a dolgot, de elég rosszul érzem magam emiatt.

Szóval...

A fiaink majdnem egyidősek, két hónap van közöttük. Még csak két évesek, és hát normális, hogy néha összeverekszenek. Az ő fia elég hisztis és akaratos, nem köti le semmi, mindent elvesz a fiamtól. Az enyém nyugodt természetű, és néha túlságosan is érdeklődő, és amire büszke vagyok, hogy nem irigy.

Tavaly nyáron az övé szó szerint foltosra harpdálta az enyémet, de nem szóltam egy szót sem, kivártam, míg leszoktatja róla. Olyankor, mikor harapott mindig rácsapott a szájára, és kiabált vele. Aztán mikor az enyém megelégelte, elkezdte megvédeni magát, ami odáig fajult, hogy múltkor rácsapott a másik gyerekre egy lapáttal, mire az anyja (barátnőm) ráordított a fiamra.

Szerintem az én dolgom fegyelmezni a gyerekemet, és mivel meg is teszem, nem szólhatna egy szót sem. Mikor pár nap múlva ezt meg akartam beszélni a barátnőmmel azzal jött, hogy miért nem verem el a gyereket. Rá szoktam csapni a fenekére, ha olyat csinál, de nem akkor, mikor megvédi magát. És nem hiszem, hogy állandóan ütnöm kell, amikor a szép szóból is megérti, hogy rosszat csinált. Én nem ütöm a fiamat, de ő ezt elvárná, mert szerinte az nem verés, ha minden alkalommal megteszem, mikor rosszat csinál.

Megbeszéltük, hogy délutánonként kimegyünk, had játszanak együtt, hiszen szeptembertől egy csoportba járnak majd az oviban, tehát ha verekedni akarnak, úgyis megteszik majd.

Nem azt kérem, hogy adjatok igazat valakinek, csak szeretném tudni, hogy ti is rosszul éreznétek-e magatokat a helyemben, vagy csak én vagyok ennyire lüke.

Nem ez a legnagyobb gondom, de napok óta bánt az eset. Már az is jól esik, hogy leírhattam.

Várom a normális véleményeket!

Köszi előre is!

2010. júl. 19. 16:47
 1/6 anonim ***** válasza:
72%

-nézd az hogy te hogy neveled a gyereket úgy egyébként a te és a párod dolga.

-a gyermek társas viselkedésekor tanusitott fegyelemezetlenséget és hülyeséget ott a helyszinen kell büntetni ebbe ne szóljon bele senki

-az hogy ált. máskor milyen büntetés van/nincs otthon senkinek semmi köze.

-ha a gyermekek nem jönnek ki jól egymással nem kell együtt játszani de sztem a Te gyereked még a jobbik eset.

röviden ennyi...

2010. júl. 19. 16:51
 2/6 anonim ***** válasza:
Hátazért...Ne más dirigáljon Neked, hogyhogy neveled a gyereked.
2010. júl. 19. 16:53
 3/6 anonim ***** válasza:
48%

Ne haragudj, de elég szomorú, hogy 2 éves gyerekeket vertek...

Nem ez a fegyelmezés, a tanítás módszere. Ilyen példamutatással nem kell csodálkozni, ha a gyerekek ütnek, vágnak, harapnak, verekednek...

2010. júl. 19. 17:07
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
az én fiam is 2 éves, találkozik más vele egy korúakkal, de soha nem bántják és ő sem bánt senkit. Ezt nem kell ráhagyni a gyerekekre, mert ez nem normális viselkedés. Ha a 2 gyerek nem jön ki egymással (van ilyen), akkor nem kell erőltetni, találkozz külön a bnőddel, ha fontos. Azért én arra rávilágítanék nála, hogy mivel az ő gyereke problémás(nak tűnik), lehet hogy az ő módszere nem működik, agresszióra agresszív módon reagál, ebből azt tanulja a gyerek hogy ezt igy kell...
2010. júl. 19. 17:09
 5/6 anonim ***** válasza:
Húha. Én a helyedben nem találkoznék velük, mert bármilyen jó barátnőm is, valószínűleg én is leordítottam volna a haját abban a szent pillanatban, amikor fegyelmezni próbálja az én gyerekemet. Sztem nem ok nélkül a bánt a dolog téged. Nem akarom adni alád a lovat, de a helyedben a közös sétákat ilyen-olyan indokkal mellőzném. Elég ha az oviban fogják gyepálni egymást. Ja és valószínűleg az a másik kisfiú az oviban mást is fog szekírozni, mit kezd majd vele a kedves anyukája, ha az óvónéni elküldi a nevelési tanácsadóba???
2010. júl. 19. 18:08
 6/6 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó! Ez nagyon jó kérdés, ezen már én is gondolkodtam.

Arra viszont szeretnék reagálni, hogy verem a gyerekemet: az, hogy néha rácsapok a fenekére még nem verés, főleg, mert nem sír, nem is fáj neki. Arra azért figyelek, hogy ne üssek akkorát. Tehát én NEM verem a fiamat, de van, aki elvárja tőlem sajnos.

2010. júl. 19. 19:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!