Szerintetek mi lehet az oka, hogy egy anyuka így elzárkózik a babás témák és más anyukáktól?
Összegezzük:
Tehát adott ég, anyuka, aki ellátja, szereti a gyerekét, akit nemrég szült, elvan vele, az ég világon semmi gondja, csak annyi, hogy a kotnyeles sógornő szerint fura, hogy nem akar a fb-on, meg tudja a tököm hol még gyerekekről, azok dolgairól, anyukák bajairól beszélni?
Csak én nem értem ezért minek kellett kérdést kiírni?? Vagy bántja a lelkivilágod, hogy a 2 gyereked mellett felgyülemlett tudást gyermeknevelési témkörben nem hallgatja meg?
a császár amúgy miért kellett a sztoriba? ennyivel is szörnyűbb anya, vagy mi? amúgy 12 voltam, mikor nagynéném (anya húga) lánya született, császáros ÉS koraszülött volt (borzalmas, hogy mik vannak, mi?), mégse emlékszem olyan részre, ahol feszt csak a babáról ment volna a beszélgetés. persze ő is téma, meg én is, meg anya, meg a húga, kivel mi van, meg könyvekről, játékokról, ruhákról, sütireceptekről, a hobbijainkról...
amúgy semmilyen, az érdeklődési körömhöz elvileg passzoló fb csoportban nem vagyok benne, nincs türelmem egy csomó kis hlyéhez, meg a mindenfelé spamelt csillámos-angyalkás-idézetes baromságokhoz
Hogyhogy mi? Az, hogy normális, és nincs belebuzulva a gyerektémába.
Őszinte leszek, én is imádom a lányaimat (3 éves a nagy, 6 hós a kicsi), de sikítva menekülök a többi anyukától, akik barátkozni akar úgy, hogy affelől érdeklődik, hogy szoptatok-e, hogyan szültem és társai. Nekem ezek privát dolgok. Ahogyan más kisbaba sem érdekel. Sőt, kimondottan idegesít sokszor 1-1 gyerek. Falra mászok attól, mikor valaki kibeszéli a sógornőjét/nővérét/barátnőjét/kollegáját, hogy "milyen anya", csak azért, mert valamit máshogy csinál, vagy mert lazább egy-egy témában. A baba és az anyuka boldog? Igen. Veszélyezteti a gyereket, vagy bárki mást? Nem. Akkor meg ki a búbánatot érdekel?
Én sem szeretem ezeket megvitatni másokkal, az ilyenektől meg, hogy valaki javasol valamit, tanácsol úgy, hogy nem kértem, frászt kapok. Miért nem lehet megérteni, hogy amiért valaki anya lesz, nem jelenti, hogy az élete összes pontját, érdeklődését, miindenét feladja rögtön?
Gondolom a gyerek előtt is szeretett “parfümökről, politikáról, könyvekről, akármiről” beszélgetni, nincs az sehol megírva hogy a gyerekszüléssel meg kell szabadulni minden addigi érdeklődési körtől.
Sokkal egészségesebb szerintem mint amikor egy sokoldalú, érdekes nő szülés után beakad erre az egy témára.
Nekem se fb-om se semmi ilyenem ide nèzek ha valami kèrdèsem van esetleg..
Nem jàrok össze màs anyukàkkal kàvèzni meg gyereket mutogatni baciluscserère...egyedül làtom el napközben a gyereket ( 4 hónapos) közben lediplomàztam, ès nem a fb az èrdeklődèsi korom...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!