Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek mi lehet az oka,...

Szerintetek mi lehet az oka, hogy egy anyuka így elzárkózik a babás témák és más anyukáktól?

Figyelt kérdés
Sógornőm (férjem húga) teljesen elzárkózik a kisbabás dolgoktól. 1 hónapos a kisfia, aki császármetszéssel született, nekem van egy 5 éves és egy 5 hónapos lányom. Javasoltam neki fb csoportokat, ahol babás-mamás temák vannak és szakértői csoportokat, de nem is akar hallani róla azt mondja nem kíváncsi mág anyukák gondjaira és dolgira. Meg nem nagyon tudok vele babás témákról beszélgetni én sem. Lezárja 1-2 szóval és beszélget inkább parfümökről, politikáról, könyvről, akármiről... De amúgy a gyerekét ellátja, mindig mindenhova viszi magával, szóval ilyen gond nincs, de vajon ezt miért csinálja? 30 éves
2019. dec. 1. 12:01
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
Nyilván a szakértői csoport érdekel, de egyéb csak anyukákkal teli csoportokba már nem lépek be. Rengeteg szuperanya, vagy az én tudom és neked is így kell tenned anya van. Kell a stressz nekem? Nem unatkozok egész nap. Ide is akkor jövök, ha alszik a gyerekem
2019. dec. 1. 13:58
 12/22 anonim ***** válasza:
100%

Összegezzük:

Tehát adott ég, anyuka, aki ellátja, szereti a gyerekét, akit nemrég szült, elvan vele, az ég világon semmi gondja, csak annyi, hogy a kotnyeles sógornő szerint fura, hogy nem akar a fb-on, meg tudja a tököm hol még gyerekekről, azok dolgairól, anyukák bajairól beszélni?

Csak én nem értem ezért minek kellett kérdést kiírni?? Vagy bántja a lelkivilágod, hogy a 2 gyereked mellett felgyülemlett tudást gyermeknevelési témkörben nem hallgatja meg?

2019. dec. 1. 13:58
 13/22 anonim ***** válasza:
100%
Neki van igaza. Szimpatikus a sógornőd.
2019. dec. 1. 14:39
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

a császár amúgy miért kellett a sztoriba? ennyivel is szörnyűbb anya, vagy mi? amúgy 12 voltam, mikor nagynéném (anya húga) lánya született, császáros ÉS koraszülött volt (borzalmas, hogy mik vannak, mi?), mégse emlékszem olyan részre, ahol feszt csak a babáról ment volna a beszélgetés. persze ő is téma, meg én is, meg anya, meg a húga, kivel mi van, meg könyvekről, játékokról, ruhákról, sütireceptekről, a hobbijainkról...

amúgy semmilyen, az érdeklődési körömhöz elvileg passzoló fb csoportban nem vagyok benne, nincs türelmem egy csomó kis hlyéhez, meg a mindenfelé spamelt csillámos-angyalkás-idézetes baromságokhoz

2019. dec. 1. 15:28
 15/22 anonim ***** válasza:
96%

Hogyhogy mi? Az, hogy normális, és nincs belebuzulva a gyerektémába.

Őszinte leszek, én is imádom a lányaimat (3 éves a nagy, 6 hós a kicsi), de sikítva menekülök a többi anyukától, akik barátkozni akar úgy, hogy affelől érdeklődik, hogy szoptatok-e, hogyan szültem és társai. Nekem ezek privát dolgok. Ahogyan más kisbaba sem érdekel. Sőt, kimondottan idegesít sokszor 1-1 gyerek. Falra mászok attól, mikor valaki kibeszéli a sógornőjét/nővérét/barátnőjét/kollegáját, hogy "milyen anya", csak azért, mert valamit máshogy csinál, vagy mert lazább egy-egy témában. A baba és az anyuka boldog? Igen. Veszélyezteti a gyereket, vagy bárki mást? Nem. Akkor meg ki a búbánatot érdekel?

Én sem szeretem ezeket megvitatni másokkal, az ilyenektől meg, hogy valaki javasol valamit, tanácsol úgy, hogy nem kértem, frászt kapok. Miért nem lehet megérteni, hogy amiért valaki anya lesz, nem jelenti, hogy az élete összes pontját, érdeklődését, miindenét feladja rögtön?

2019. dec. 1. 15:29
 16/22 anonim ***** válasza:
95%

Gondolom a gyerek előtt is szeretett “parfümökről, politikáról, könyvekről, akármiről” beszélgetni, nincs az sehol megírva hogy a gyerekszüléssel meg kell szabadulni minden addigi érdeklődési körtől.

Sokkal egészségesebb szerintem mint amikor egy sokoldalú, érdekes nő szülés után beakad erre az egy témára.

2019. dec. 1. 17:58
 17/22 anonim ***** válasza:
100%
En se leptem be ilyen csoportokba. Csak a korhazasba az infok miatt es a cukorbeteg kismamakba a receptek miatt. Nem erdekel masok velemenye, tanacsa, gyereke. Baratnommel megbeszelem ha ugy van de sogornommel en se. De baratnommel is ha beszelunk az 10% gyerek 90% mas. Azert mert valakinek van gyereke meg lehet sajat elete es szemelyisege is.
2019. dec. 1. 21:58
 18/22 anonim ***** válasza:
100%
Azért, mert nem érdekli a téma. Mint ahogy téged a parfümök, könyvek vagy politika nem, úgy őt más anyuka nyűglődése nem. Mi evvel a gond? Attól, hogy gyereke született még nem szűnik meg a körülötte lévő világ.
2019. dec. 1. 22:38
 19/22 anonim ***** válasza:
100%

Nekem se fb-om se semmi ilyenem ide nèzek ha valami kèrdèsem van esetleg..

Nem jàrok össze màs anyukàkkal kàvèzni meg gyereket mutogatni baciluscserère...egyedül làtom el napközben a gyereket ( 4 hónapos) közben lediplomàztam, ès nem a fb az èrdeklődèsi korom...

2019. dec. 2. 00:03
 20/22 A kérdező kommentje:
🖕
2019. dec. 2. 00:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!