Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ezek milyen kiütések lehetnek?

Ezek milyen kiütések lehetnek?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Másfél évesemnél ilyen kiütések jelentek meg pár napja. Sokat vakarja, aludni is alig tud tőle éjszaka. Háziorvoshoz vittem, fenistil cseppet írt, azt mondta elmúlik, bőrgyógyászatot nem igényel. Az rendben hogy elmúlik de mikor, konkrét ha levájta a bőrét? Szerintetek mi lehet? A hátán is vannak, de ott nem ilyen piros a bőre tőle, gondolom mert nem vakarja.

[link]

2019. nov. 30. 21:15
 1/9 anonim ***** válasza:
87%

Ekcéma

Vagy allergia -új mosószer, öblítő, ruha?

Nekem a harisnyától gyerekként kipattogott a lábam

2019. nov. 30. 21:17
 2/9 A kérdező kommentje:
Köszi a gyors választ! Harisnya nekem is eszembe jutott, 2 napja lenge pizsi nadrágot adok rá, bár mióta hűvösebb van éjszaka harisnyában aludt, eddig nem volt gond :( Semmi új mosószer nincs
2019. nov. 30. 21:20
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Szegényke! Szerintem nem ekcéma, az a hajlatokban jön ki és egybefüggöbben néz ki. Talán allergia mosószerre, tusfürdöre. Ha ennyire viszket, akkor mindenképpen kell egy bőrgyógyász, aki felír rá valami krémet, más ezeken nem segít és nagyon tud viszketni. Ekcémám és allergiáim is vannak, nem hat rá semmi, csak a gyógyszeres krém.
2019. nov. 30. 21:23
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Jól látom, hogy apró pöttyös?

Szerintem ez nem ekcéma ,mert az egy száraz széllel határolt vörös folt.(legalábbis lányomnak mindig ilyen)

Szerintem vagy allergia esetleg valami vírusos eredetű..

2019. nov. 30. 21:26
 5/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Igen, apró pöttyös, és egyre jobban viszket neki :( Mindenképpen megmutatom ehhez értő orvosnak
2019. nov. 30. 21:44
 6/9 anonim ***** válasza:
Allergia. Rajtam is ilyen formában jön ki szezonban. Szerintem a harisnya lesz a ludas, esetleg valami új kaja?
2019. nov. 30. 21:59
 7/9 anonim ***** válasza:
74%

Bőrgyógyászhoz vidd el, addig is minden fürdető, ruha, mosószer, öblítő legyen olyan, mint amikor nem volt ilyen a lába.

Mindenképpen hidratáld, ha kiszárad akkor még jobban viszket, befertőződik a vakarástól amitől még gyulladtabb lesz. Ha ki tudja vakarni, akkor érdemes volna fertőtleníteni is, az Octenisept például egy nagyon jó, jódmentes fertőtlenítő.

2019. nov. 30. 22:34
 8/9 anonim ***** válasza:
84%

1. Vagyok

Lábyom egyébként és magam is ekcémás vagyok...

Sem nekem sem neki nem a hajlatokban jön ki.

Nekem hideg hozza, a pici vegyszerérzeny.

Vakarása hasonló lesz..ha simán marad, akkor csak foltos lesz a bőr..

Nekem berepedésig, vérzésig irritálódik vakarás nélkül is ( kézfej, ujjak)

2019. dec. 1. 00:23
 9/9 A kérdező kommentje:
#6 Mindent eszik már rég, így kizárnám ezt. Harisnya nekem is a tippem, bár fürdés után jobban megnézve konkrét az egész teste olyan, mintha fel lenne ömölve, de nem látszanak. Grízes tapintású a bőre.. Volt már kiütéses vírus kapcsán is, de az nem ilyen volt
2019. dec. 1. 07:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!