Más is van akinek már oviba jár a gyereke de még munkahelyet nem talált?
Igen, elég kevés az olyan munkahely ami nem többműszakos, vagy ha egyműszakos akkor nem kérnek csillió elvárást..
Én nem stresszelek rajta, fél 9-re beviszem, délbe elhozom nincs sokat oviban addig megcsinálom a házimunkát meg angolozok aztán mehetek is érte.
Persze anyagilag jól jönne a pénz, de nem vagy egyedül kérdező.
A mi ovinkban, kiscsoportban, az a ritkább, akinek van munkája. Neki (nekünk) is olyan, amit itthonról, és/vagy kötetlen munkaidőben lehet csinálni.
Nagyon nehéz kicsi gyerekkel normális, bejelentett munkát találni.
Rengetegen vannak!
Az igazság az, hogy a mai világban egy családanyának szinte esélytelen jó munkahelyet kifognia, hacsak nincs valamilyen speciális szaktudása vagy/és protekciója, mert amit bárki betölthet, arra kismillió fiatal, gyermektelen jelentkezik és akkor miért venne fel olyat, aki nem ugrasztható rugalmasan bármikor?
Sőt! Állítólag
Nem is értem, hogy hogy buzdíthatnak mindenkit a 3 gyerek vállalására, amikor még eggyel is szinte lehetetlen elhelyezkedni - vidéken meg főleg!
És akkor az egyedülálló családanyákról még nem is beszéltünk, mert azok meg még kilátástalanabb helyzetben vannak, de senki sem tudja, hogy mit hoz a jövő.
Előbb-utóbb csak sikerül majd valami, kitartást!
8-as én is HR-es vagyok és azt tudom mondani hogy sufni cégeknél biztosan... elég gyalázatos ez amúgy. Nálunk ez szerencsére nem így van. De tény, hogy a gyerekeseknek sokkal nehezebb. Nem az interjúkon, mert mi nem nézzük, nem kérdezzük van e gyerek. De azért ha olyan a munkakor hogy pl amerikával kell kapcsolatot tartani az azt fogja jelenteni hogy este 8-kor is elvárás hogy elérhető legyen. Nem érdekel hogy van e gyereke, de ezt meg kell tudnia oldania. Otthonról is akar de muszáj. Vagy hiába zár 5-kor az ovi vagy bármi ha rendszeres meeting 4-kor van amin jelen kell lenni akkor jelen kell lenni. Itt mindig az a kérdés ki mit tud bevállalni. Van aki meg tudja oldani és van aki nem. De egy 15 fős meetinget egy anyuka miatt nyilván nem fognak átszervezni.
Sajnos a reszmunkaido nagyon ritka madar Magyarországon. Nálunk külsősöknek nincs is. Ha korábbi kismama tér vissza akkor elképzelhető. Ha a fonoke belemegy hosszú távon is. (3 éves korig ugye kötelező biztositani). Szóval nem kell a gyerekeseket diszkriminálni mert mindenki el tudja dönteni mit tud és akar bevállalni. Arról nem beszélve hogy egy kisgyerekes anyuka sokkal motiváltabb. Hányan vannak Akik gyápon otthon vannak de olyan hálásak hogy van lehetőségük rendes munkahelyen dolgozni hogy meg akkor is ami nagyon sürgős megcsinálják otthonról, csak nehogy kellemetlenséget okozzanak hogy másnak kelljen helyettük. Nekünk nem volt meg rossz tapasztalatunk kisgyerekesekkel olyan téren, hogy ne lennének jó munkaerok. Ok. Tény hogy többet hiányoznak ha beteg a gyerek, de ez egy nagy cégnél nem lehet szempont, mert vannak épp elegen akik tudnak olyankor segíteni. Persze egy magyar kis kft egyetlen titkárnője ha folyton otthon van mert beteg a gyerek akkor az nekik biztos nem előnyös.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!