Egy nagyszülőnek mennyi joga van az unokához?
Anyósommal összevesztünk. (Apróságon, amit felfújt) A férjemmel jóba maradt, de nekem visszaköszönni sem hajlandó azóta.
Az unokáját persze rakosgatja a facebookra, ami engem irritál, mert mi se teszünk ki a gyerekünkről ennyi képet. Neki van ehhez joga a beleegyezésem nélkül? Másrészt ahhoz van joga hogy pl. elvigye egy strandfürdőbe nélkülünk, az új párjával?? A kisfiam 2 és fél éves, kb havonta találkoznak mert hálistennek nem a szomszédba lakik. Nem merem rájuk bízni még, meg amúgy is...
Elviheti így? Vagy az anyjaként van jogom ezt megtiltani ugye? Akkor is ha a férjem beleegyezne?
Alapesetben amennyit a szülő ad neki.
Ha az apja engedi a gyereket, akkor viheti. Te hiába hiszed azt, hiyg az anyjaként a világ felett állsz, nem így van, a gyerek apjának pont ugyanannyi beleszolasi joga van.
Amúgy meg épeszű ember a maga és az anyósa hülyeségét nem a gyéreken vezeti le. A gyereknek kell a nagyszülő
Ne engedd el, vállalj konfliktust a férjeddel!
Neki is annyi joga van, mint neked, de a talpraesettebbnek fog érvényesülni a szava!
Képeknél ugyanez.
Mennyi láthatást ítélne meg a bíróság? Kéthetente pár órát, pont ennyit ér egy nagyszülő!
"Mennyi láthatást ítélne meg a bíróság? Kéthetente pár órát, pont ennyit ér egy nagyszülő!"
Hát remélem a te nagyszüleid meg a gyereked nagyszülei is ugy gondolják és jól radbaxak az ajtót, ha segítséget mernél kerni tőlük.
Khm....
Épeszű ember nem a gyerekén vezeti le? Hát pont ő vezeti le rajtunk! Mert az normális dolog biztos, hogy a kisfiam előtt ilyet mond, hogy anyádra nem vagyok kiváncsi.
Szerintem meg ő az, aki átlép egy határt. Jóhogy már nem a gyerekem ellenem fordítja.
Nem attól lesz valaki jó nagyszülő hogy állandóan posztolgat
Ja persze, az apróságon való összeveszéstől hirtelen el kellett jutni oda, hogy mit mond a gyerek előtt. Egyértelmű. Szemet nagymama.
Valoban nem a posztolgatastol lesz valaki jó nagyszülő.
De továbbra is: ha a férjed engedi, mehet a gyerek.
Nézz utána. Van olyan, hogy nagyszülői jog. Ha eltiltod, ő elmehet a gyámügyhöz, ahol meghallgatnak mindenkit, és ha más indok nincs, mint a személyes bosszú, akkor megállapíthatnak láthatást.
Ez elvált szülők esetében kevesebb, mint az együtt élőknél, de tudd, hogy nem tilthatod el csak azért, mert összevesztetek.
Nem akartam eltiltani!!!
Írtam ilyet?
Csak nem akarom hogy magával vigye wellnessezni a gyereket!
Attól még láthatja nálunk...
Megmondod, hogy nem viheti wellnessezni és kész.
Nálunk jó a viszony, és így se engedném a 2,5 évest a nagyival. Csak ha mi is ott vagyunk.
A férjeddel kellene egységes álláspontra jutni, és ez alapján beszélni vele.
A posztolást szerintem nem izomból kell megoldani, sok cikk van erről, azok nem győzik meg a nénit? 1-2 kép amúgy szerintem nem a világ vége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!