Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Egy anyától bunkóság lenne...

Egy anyától bunkóság lenne ilyet kérni? Vagy inkább váltsak?

Figyelt kérdés

Kozmetikushoz járok, van egy kicsit idősebb, mint féléves babája. De dolgozik, nyilván nem napi 8-10 órában, de vállal már újra vendégeket. Igenám, csak a baba sokszor sír, és engem ez nagyon idegesít. Nem tudom, miért de szörnyű még csak hallgatni is. Főleg hogy pl masszírozásnál mikor ellazulnék, akkor rázendít, és sokszor próbálja úgy megnyugtatni, hogy beszél hozzá, de közben tiszta olaj, meg krém a keze, így nem akarja kivenni abból a kis székből, amiben van, de akkor ilyen 5-10 percek mennek el azzal, hogy "itt van anya, de most nem tudlak kivenni, bírd már ki egy kicsit" stb. És legszívesebben már kiabálnék én is, hogy hiába mondod, nem fogja megérteni. Lazítani mennék, de igazából ettől a vörös fejjel ordító-nyáladzó sírástól a plafonon vagyok. Nincs gyerekem, elhiszem hogy piszkosul nehéz, de ez így senkinek se jó, még a gyereknek sem. Pedig amúgy egy telken laknak az anyósával, mikor a gyerek már teljesen kivan, akkor általában átviszi hozzájuk, vagy felhívja az anyósát, hogy jöjjön át és vigye el a gyereket, de ehhez kb 3-4-szer le kell játszani a "ne sírj már" műsort. Ráadásul ma is voltam nála, a gyerek konkrétan behányt, amit sikerült végig is nézzek... Mondta, hogy nem beteg, ne féljek, szokott ilyet néha, de akkoris... Nem szívesen szednék össze így a hosszúhétvégére majd valami hányós-hasmenéses vírust.

Mint szakembert, nagyon szeretem, és a gyerek előtt teljesen elégedett voltam vele, hozzá járok 13 éves korom óta, tényleg szavak nélkül tudja, mit kell csinálni, hogy szeretném. De ez, hogy ott van a gyerek is, kikészít. Szerintetek bunkóság lenne megkérni, hogy előre kérje már meg a nagymamát, hogy vigyázzon rá? Váltáson is gondolkoztam, de akikhez mennék, tele vannak, ráadásul minden alkalom végén kérdezi, hogy akkor ugyanígy 2 hét múlva jó-e, stb.

2019. okt. 25. 22:23
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
92%

Körmös vagyok, így valamilyen szinten szakmabeli.

Teljesen jogos, hogy nem szeretnéd így folytatni ezt. A vendég pihenni, szépülni megy. Ezt nem segíti egy ordító gyerek. Nem ezért fizetsz. Alapnak kellene lenni, hogy nincs ott mellette a gyerek, ha dolgozik. Ő se örülne, ha egy vendége vinné magával a síró babáját, neked sem kell elviselni,amikor pihennél, relaxálnál.

Legyél vele őszinte. Ha nem partner, keress mást.

2019. okt. 26. 09:58
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Én beszélnék vele a helyzetről nyíltan. Nem sértés, hogy zavar a gyereke. Viszont a visszajelzés talán nagyon is hasznos volna neki. Mindenki sokkal jobban jár, ha valaki felhívja a figyelmét rá, hogy ez így nem jó, és keres megoldást, mint ha egyszer csak azon kapná magát, hogy nincs több vendége. Így is úgy is rá kell jönnie egyszer, hogy ez így nem működőképes, de neki is jobb lenne, ha ez egy nyílt párbeszédből derülne ki számára, nem a vendégei elvesztéséből. Én azt kérdezném: "Figyelj, van olyan idősáv, amikor megoldott a baba felügyelete? Mert én inkább akkor jönnék. Ne haragudj, de nagyon stresszes így ez az egész. Gondolom neked is."

Ha erre azt mondja, hogy most egyelőre nem tudja megoldani, de ne aggódj, nem fog sírni a baba, akkor azt felelném:

"Sajnálom, de nekem ez így nem megy. Látom, milyen nehéz egy babával, úgyhogy akkor amíg itthon vagy a picivel, addig én nem szeretnék zavarni, de szívesen jövök majd, ha lesz bébiszitter, vagy bölcsi, vagy ilyesmi. Szólj, ha már újra tudsz rendesen dolgozni, ok?"

És akkor elgondolkodik, és ha tudja, akkor megoldja a bébiszittelést, és foglalsz új időpontot, ha pedig nem tudja, akkor szomorú lesz, de ez van.

2019. okt. 26. 10:10
 13/17 anonim ***** válasza:
90%
Jogos, amit írsz. Nekem van gyerekem, de engem is zavarna. Ez teljesen nonszensz, hogy gyerek mellett dolgozik, pláne így, hogy a gyereknek láthatóan nem jó a helyzet és hogy ezek szerint az anyósa vigyázna rá. Én járok a gyerekkel pedikűröztetni, de első alkalommal úgy mentünk hogy csak mi voltunk, aztán láttam, hogy bírja annyi ideig nyugodtan, így bevállaltam máskor mikor a többi kozmetikusnál is volt vendég. Ettől függetlenül mindig úgy megyünk, hogy alszik, mikor odaérünk, hogy még véletlen se nyűglődjön. Én csak vendég vagyok, de ha már így tudom megoldani még én is igyekszem úgy csinálni, hogy tekintettel legyek a többi vendégre.
2019. okt. 26. 10:48
 14/17 anonim ***** válasza:
81%
Pfu most beleképzeltem magam az ő helyébe is. Mit tennék ha lenne egy gyerekem,ilyen helyen dolgoznék,de nem tudnám hova tenni. Hát ..nem egyszerű de jogosnak tartom én is azt,hogy zavar. Van nő akinek ez az egyetlen kikapcsolódása és még ekkor sem tud?! Válts szerintem is
2019. okt. 26. 11:16
 15/17 anonim ***** válasza:
86%
Az én fodrászomnak nagyobb, ovis ikrei vannak, nekem az is sok volt, hogy ők ott ugráltak. Én ezért a szolgáltatásért fizetek, és marhára unom, hogy sose tudom, mire végzek, mennyi időt kell pluszban ott töltenem a gyerekek miatt. Úgyhogy én léptem.
2019. okt. 26. 11:57
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

Én szólnék. Kifizetek 6-15000 ft összeget (válzozó hol mennyi) azért, hogy relaxáljak. És ezt nem kapom meg. Nyilván normálisan szólnék neki. Figyelj xy hozzád járok 13 éves korom óta elégedett vagyok veled, de légyszíves, ha jövök oldd már meg, hogy a gyerekedre más vigyázzon akár pl anyós, mert nem tudok ellazulni és te sem bírsz figyelni.

Ha megérti meg, ha nem nem, ha majd másik masszőrt keresel akkor leesik neki.

2019. okt. 26. 19:56
 17/17 anonim ***** válasza:
100%

a kozmetikusod egyszerűen vagy bunkó, vagy annyira el van telve a saját gyerekével, hogy fel sem merül benne, hogy idegesíthet másokat. szólnék neki.

(megjegyzem, én is egy elég szűkös időszakban születtem, anya otthon vállalt magánórákat (tanár), amíg nem ment vissza dolgozni, de amíg ő tanított, én jellemzően a babakocsiban aludtam sétálva valamelyik nagymamával vagy a szomszéd nénivel - nem azért fizet akár a kozmetikusnak akár bármelyik másik szolgáltatónak bárki, hogy másfél órában elnézegesse, amint az babázik)

2019. okt. 26. 20:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!