Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 10 év alatti kisgyerekekkel...

10 év alatti kisgyerekekkel mikor ajándékoztok Karácsonykor?

Figyelt kérdés

Arra gondolok, hogy 24.-én, a szokásos késő délután, már sötétben jön a Jézuska, Angyalka vagy esetleg már 24.-ére vagy 25.-ére virradóan reggel mint Amerikában?

Nálunk eddig a klasszikus változat volt, 24.-én 4-5 óra körül ajándékoztunk, de idén gondolkozom rajta, hogy lehet praktikusabb lenne, ha 24.-ére virradóan jönne a Jézuska. Így lenne egész napunk játszani, nem csak pár óra délután. Ki hogy csinálja, kinek mi vált be?

2019. okt. 7. 10:19
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
14%
Mi 23-án délután feldíszítjük a fát a gyerekekkel együtt. Estére elkészül, megcsodáljuk, zene szól, csillagszórózunk, játszunk, együtt vagyunk és leginkább mákos gubát eszünk az ünnepien feldíszített asztalnál. :) Ez a szűk család ünnepe, ekkor nincs ajándékozás. A gyerekek másnap reggel kapnak ajándékot, én ezt is szeretem. Reggel izgatottan, pizsiben jönnek bontogatni. Ebédre jön a nagycsalád egyik fele hozzánk, az este megint a miénk. Másnap istentisztelet után megyünk a család másik feléhez, harmadnap pihenünk, sétálunk. így elég nyugodtak az ünnepek, mindenre és mindenkire van idő
2019. okt. 7. 12:47
 12/18 anonim ***** válasza:
31%
24-én reggel. 23-án fát díszítünk közösen. Reggelre az angyalkák meghozzák az ajándékot. Együtt játszunk. Vacsira anyósomék jönnek hozzánk. Akkor csillagszórózunk. Megint kapnak ajándékot. Másnap reggel elutazunk a szüleimhez legalább 4 napra. Így mindenkire jut idő.
2019. okt. 7. 13:03
 13/18 anonim ***** válasza:
66%
23án díszítünk, 24én reggelre jön a Jézuska. Egész nap tud vele játszani, kicsit el is van, amíg készül az ünnepi vacsi. Hármasban is csak reggel vagyunk, mi így szeretjük, nem az egész család előtt az ajándékozást. Este is kap még a nagyszülőktől, így reggel-este is van izgatott bontogatás. Másnap, 25én itthon pizsipartizunk, 26án megyünk rokonokhoz.
2019. okt. 7. 23:30
 14/18 anonim ***** válasza:
48%
Nálunk 24 este késön díszítjük fát ,és 25 reggel már fa alatt vannak az ajándékok és egész nap játszunk pizsamában.3 gyerekel
2019. okt. 8. 09:26
 15/18 anonim ***** válasza:
48%

Én mindig december 24-én, este, vacsora után kaptam meg a szüleimtől az ajándékokat. Nagy varázsa volt (és van) a szentestének, mindig vártam, hogy mit kapok aznap este :)

Ha majd gyerekeim lesznek, én is tovább viszem majd ezt a hagyományt.

2019. okt. 8. 13:43
 16/18 anonim ***** válasza:
48%

Kicsit off...

Hogyan teszitek a fa alá az ajándékokat, akik 24.én este ajándékoztok?

1 évesem van, és még nemtudom hogy csináljuk majd. Tavaly olyankor még nagyon pici volt. Most se igazán fogja majd még fel, de a későbbiekben hogy csináljuk.majd? Nálunk kicsi a ház, a nappaliba vagyunk szinte mindig és a fa is ott szokott állni. Ha szenteste akarnék ajándékozni, akkor hogy oldjam majd meg, hogy ne vegye észre, hogy betesszük az ajándékokat a fa alá?

2019. okt. 16. 15:39
 17/18 anonim ***** válasza:
24-én délelőtt feldiszítjük a fát, kisütjük az aprósütit, azt mindig egy éjszakára a hűtőbe teszem. Párom odateszi a halászlét, én befejezem a zserbót. Együtt terítünk, kora este vacsizunk, ha hó van, kimegyünk csillagokat nézni, akkor en általaban lemaradok, mert "lassan" öltözöm. Ha úgy van, akkor fürdés van, én teszem a fa alá az ajándékot, amig fürdik, aztán nagy meglepi van, sütievés, játék, ameddig bírja.
2019. okt. 16. 18:12
 18/18 anonim ***** válasza:
16-os, nálunk addig az apuka lefoglalja őket,amig gyorsan a faalá csempészem. vagy:kimennek sėtálni, jatszani, stb. Aztán en is bekapcsolodom abba amit csinálnak-majd valmelyikőnk mondja hogy mintha hallana valami zörgest a fa körül - es amikor odamennek meglátják az ajándékokat..
2019. okt. 17. 09:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!