Mennyivel másabb külföldön anyának lenni?
Ha lehet, akkor saját tapasztalatokra vagyok kíváncsi. Főleg a csecsemő kor érdekelne, ha nincs segítség hogy boldogultok, mennyi idős korában kellett visszamenni dolgozni, azt hogy élted meg, milyen nyelven beszéltek hozzá, mennyivel másabb a kórházi ellátás, védőnő stb.
Kérdésem nem provokáció, csak kíváncsi vagyok.
Terhesgondozás kőkori,ultrahang nincs, a szülésnél orvos nincs. A baba császár után is azonnal veled és ne kell órákat feküdni. Sima szülés után másnap, császár után másnap hazamehetsz. A besárgult gyereket nem lámpázzák.Hazaengedéskor nincs orvosi vizsgálat. Mánap vissza kell menni,akkor megnézik a gyereket. Harmadnap hazamegy a védőnő és körbenéz. Méricskélés nincs,sem köldökápolás.
Egyedül voltam vele otthon,apukája dolgozott. Én harmadnap föztem-így esett jól-és semmiben nem változott az életünk. Sosem volt kupi, mosatlan hegyek, nincs időm zuhanyozni és hasonló marhaságok,amik csak azt bizonyítják,hogy az anya baba nélkül sem tudna egy komplexebb életet megszervezni. 3hét múlva edzettem, 5 hét múlva futottam,császár után. El sem viseltem volna,ha valaki odajön és "segíteni" akar.Csak és kizárólag magyarul beszélünk hozzá és ez nem is fog változni. Az idegen nyelvet csodásan és helyesen magára szedte az oviban.
Ha lett volna munkám előtte,akkor be kellett volna adnom legkésőbb egy évesen,mint mindenki másnak. A terv a 3 év itthon volt,de 20 hónapos korában lett egy lehetőségem,így akkor kezdte. 5hónapig napi 5 órában járt,aztán egy évig heti 15 órában.
Szerintem egyszerűbb és csodásabb korszak nincs a világon.Nekem nagyon hiányzik. Nem volt egy álmatlan éjszakánk,semmi sem. Szinte 0-24-ben kint voltam vele a természetben,futottunk,sétáltunk. Élveztem nagyon.
Attól függ hol laksz és mennyit keres a párod. Nem saját tapasztalat. Barátnőm férjével lakik kint New Yorkban. Két pici gyereke van. Itt úgy van, hogy fizetés nélküli szabadságon lehetsz szülés után 4 hónapot, addig várnak vissza. Ha nem mész akkor nem kötelesek újra alkalmazni. Csed, gyed, vagy akármilyen hasonló ellátást még hírből sem ismerik. Most 4 a nagyobb fia, de annyira drágák az ovik, hogy nem adta be végül, mert a 4 órás ovi is annyira drága, hogy nem tudták volna fizetni. A férje amúgy Amerikai állampolgár, festő. Mivel van egy 1,5 éves fia dolgozni nem tud visszamenni. Tervezik hogy hazajönnek. Ő nehezen bírja mert ráadásul a kisebbik fia autista. :/
Te hol laksz kérdező?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!