Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » MI ez az új, számomra érthetet...

MI ez az új, számomra érthetetlen, és egyben véleményem szerint értelmetlen nevelési módszer mostanában?

Figyelt kérdés
Gonodolok ez alatt arra,hogy nem szabad megbüntetni a gyereket(bünti sarok),mert érzelmileg rossz hatással van rá,és később baja származhat belőle lelkileg,meg amin nagyon meglepődtem,hogy nem szabad a gyereknek azt mondani,hogy rossz volt,hanem megdícsérni,hogy milyen okos,csak amit csinált az éppen nem helyénvaló.Rettentően imádom az én drága kislányomat,sőt szinte már rajongással szeretem(két éves),de bizony van büntisarok,amit akkor használunk,amikor tényleg büntetés jár,és bizony szoktam mondani neki,hogy rossz volt,mivel ha megtépi a kutyát pl,és szólok neki hogy nem szabad,mert fáj a kutyusnak,és utána még vagy 8* röhögve megcsinálja,akkor már nem tudok neki olyant mondani,hogy jajj kislányom nagyon okos kislány vagy,,mert véleményem szerint ilyenkor nem dícsérni kell,hanem megmutatni,hogy igen is nagyon helytelen amit csinál.SOha nem ütöttem meg a két év alatt,de azt már nagymértékű túlzásnak tartom,hogy olyanok terjengenek,hogy lelkisérült lesz a gyerek nagykorában,ha azt mondjuk neki,hogy rossz,vagy büntetésből a sarokba kell állítani.Mi sem lettünk lelkinyomorékok,pedig mérget mernék rá venni,hogy az itt fórumozó anyukák 99%-a kapott büntetést kiskorában,és jópárszor hallotta a szüleitől hogy rossz.
2010. júl. 14. 14:10
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Szerintem aki ezzel ért egyet, annak esze ágában sincs ide válaszolni érdemben (mint nekem se), hiszen egyértelműsitetted, hogy ez szerinted b.romság.

Csak az a kérdés, hogy akkor mi a csudának irtad ki a kérdést, ha te ugyan nem érted, miért teszik ezt, de nem is akarod megérteni, hiszen már anélkül is határozott véleményed van erről az általad elfogadhatatlan nevelési elvről.

2010. júl. 14. 23:28
 12/13 A kérdező kommentje:
IMÁDOM a kislányomat,de nem engedek meg neki olyanokat,hogy pl.megverje a játsztótársát.Most lépett a dackorszakba,és bizony-bizony keményen odacsap olykor egy-egy kisebb gyereknek,és akkor igenis erélyesebben rászólok,hogy nagyon rossz dolog nem szabad.Bakker.Most,hogy igy vissza gondolok,nem is rá szoktam mondani hogy rossz,hanem ugy szoktam,hogy ez nagyon rossz dolog,csúnya dolog.Ez eddig fel se tűnt,csak ahogy itt példálózok vettem észre,és gondolkodtam el.Olyant szoktam mondani neki,hogy ne rosszcsontkodj,meg ha zsiványkodik,és játszunk,akkor szoktam mondani neki,hogy jajj,de rossz vagy,de azt nem azért,hanem mert játszunk,és huncutkodunk,és azt kedveskedésből mondom.Hát el kell ismernek,hogy hibáztam a rossz jelzőt illetően mikor kiírtam, a kérdést,mert tényleg én sem szoktam rá mondani,hogy rossz,hanem ezek szerint akaratlanul is a cselekedetet minősítem vele.De azért mégis vallom ezen a rossz dolgon kívül,hogy ha a gyerek túl megy a határon,igenis kell a szülői szigor,és néha a büntetés,hogy tudja hogy a tettek következményekkel járnak,és legyen már a szülőnek tekintélye.És nem,a tekintély nem arról szól,hogy szegény gyerek retteg a szülőtől.Hanem szeretik egymást nagyon ,de tisztelje a szülőjét.
2010. júl. 15. 06:18
 13/13 anonim ***** válasza:
0%

Ez valami új, neoliberális hülyeség, amivel a gyereknevelést akarják egyesek tönkretenni, ha már az oktatási rendszerünkkel végeztek.

Szó nincs itt szerintem a pszichés fejlődésről, egyszerűen az a lényeg, hogy nehogy büntess a rossz miatt, mert a végén még megtanulja a gyerek, mit szabad és mit nem, mi a különbség a helyes és helytelen között, netán még erkölcsi normát és értékrendet is kap és nem lesz homokos, tömeggyilkos, segélyen élő lumpen alak.

Ennyit erről az ultra szuper új elvről.

Nem támogatom a pofozást sem, de a büntetésnek megvan a megfelelő módja és helye.

És akkor elővehetném az új amerikai módit: a "3 hónaposan szobatiszta a gyerekem!" felfogással...

2010. júl. 15. 13:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!