Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Van másnak is ilyen háziorvosa?

Van másnak is ilyen háziorvosa?

Figyelt kérdés
Már 2x írt fel olyan gyógyszert,amit szoptatás alatt nem lehet szedni.És még ő volt megsértődve,mikor mondtam neki,hogy nem szedem.Pedig tudta,hogy szoptatok.
2010. júl. 14. 10:51
 1/7 anonim ***** válasza:

Két dolog lehet:

egyik, hogy gázos, a másik, hogy nagyon profi.

Ugyanis van sok olyan gyógyszer, amire bár rá van írva, hogy nem lehet, mégis lehet, mert nem megy át az anyatejbe.

Tudom, mert nekem erős gyógyszereket kellett szednem pár hónapos babával, és én is megküzdöttem az orvossal, hogy mit lehet és mit nem.

Ha megírod, mit írt fel, megnézem Nekem, mert van egy nemzetközi hatóanyag táblázat, amiben leírják szépen, én is szoptatási tanácsadóval konzultáltam emiatt.

2010. júl. 14. 10:58
 2/7 anonim ***** válasza:

bocs, megnézem "Neked" :o)

Egyébként belinkelem, miért is ne, ha tudsz egy picit angolul, itt rá kell keresni az adott gyógyszer hatóanyagára:

[link]

2010. júl. 14. 10:59
 3/7 anonim ***** válasza:
nekem anno a nőgyógyászom írt fel terhesen olyan gyógyszert amit terhesség alatt nem lehet szedni... nem ismernek ők sem minden egyes gyógyszert és a gyógyszergyártók az óvatosak, inkább ráírják mindenre
2010. júl. 14. 11:00
 4/7 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat!nem a szokásos kérdezze meg az orvosát szöveg volt benne,hanem az egyik szigorúan megtiltotta a szoptatást,a másik pedig a szoptatás felfüggesztését írja.milurit és suprax a két gyógyszer.kérdeztem gyógyszerészeket és ők is azt mondták,hogy nem lehet alkalmazni.
2010. júl. 14. 11:56
 5/7 anonim ***** válasza:

Hihetsz az orvosodnak. Megnéztem a gyógyszereid hatóanyagait a táblázatban, 0-5-ig terjedő veszélyességi skálán mindkettő nullás.

Hogy megnyugodjál, keresd fel Schneiderné Diószegi Eszter IBCLC szoptatási tanácsadót (azért őt, mert őt ismerem), vagy mást a www.lll.hu oldal tanácsadói közül.

Ők "lefordítják" Neked szívesen.

Nem tudom, mennyi idős a babád, de mind rá, mind rád nézve mérlegelni kell, hogy milyen hatásai vannak a szoptatás felfüggesztésének!

Legjobbakat, és gyógyulást elsősorban!

2010. júl. 14. 12:19
 6/7 anonim ***** válasza:
57%
Hát, megkaptam már két orvostól is, hogy a szoptatós anyukákkal sok gondjuk van, mert nem nagyon tudnak gyógyszert felírni. De biztos vannak olyan esetek, amikor nincs más megoldás.
2010. júl. 14. 14:42
 7/7 anonim ***** válasza:

MINDIG gyREKORVOST KÉRDEZZ!!

ne felnőtt házoirvost

Nekem egyszer felnőtt ügyleten felítak valami antibiotikumot, aaszem amoxicilint és mondták 2 hétig ne szoptassak /persze 5 hós, csak anyatejes babát:-((/, aztán felhívtam gyerekorvosi ügyeletet és ott mondták, hogy nyugodtan szoptassan

2010. júl. 14. 14:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!