Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért szeretnél gyereket?

Miért szeretnél gyereket?

Figyelt kérdés

Mostanában a csapból is az folyik, hogy aki gyereket vállal az egy utolsó gonosz; túlszaporítja a földet, ebbe a világba már nem szabad szülni.

Nekem még nem aktuális,de később szeretnék majd családot. Viszont a környezetemben már szinte szégyellem, mert a többi fiatal szinte teljesen más véleményen van, aki szül az ösztönlény. Most akkor ne legyen családunk, ne szeressük a szüleinket, a párunkat, mert végül is ezek az érzelmek is az agyban lezajló folyamatok eredményei?

Kíváncsi lennék, ki hogy tudná megfogalmazni, hogy mi az értelme, és mi a jó abban, ha valaki gyereket vállal.

Természetesen jönni fognak a környezetvédős indokok, de így is próbálok minél kisebb lábnyomot hagyni a bolygón, és szerintem ez egy gyerekkel is megoldható.

2019. aug. 26. 10:10
 1/8 anonim ***** válasza:
83%

Ne foglalkozz másokkal és azzal, hogy ki mit gondol. 22 évesen lettem terhes 23 évesen szültem. Most 6 hónapos a kislányom. A barátaim elkoptak mellőlem,mert mindenki önmegvalósítani akart meg "élni". Ez abból állt, hogy a 12 órájuk vagy tanítás után leitták magukat a sárga földig, aztán másnap újra. Na meg egyáltalán nem volt bennük semmilyen komolyabb érzelem és felelősségérzet. 1 barátnőm maradt meg. Neki most 1 éves a kisfia. Egyébként nem kerestem egyáltalán rosszul férjnél vagyok házunk is van, teljesen adott volt minden hozzá.

Próbálunk minél kevesebb szemetet termelni,amennyire csak lehet.

Hogy mi a jó benne? Elég csak ránézned.:) Szeretheted a szüleidet,a férjedet, feleségedet,de, ahhoz fogható szeretet,amit a gyermeked iránt érzel semmihez sem hasonlítható.

Amúgy megértem azokat is,akik nem akarnak gyereket. Mindenkinek szíve joga, hogy vállal-e vagy sem.

2019. aug. 26. 10:27
 2/8 anonim ***** válasza:
97%
Nálam a katalizátor a szerelem volt, addig nem akartam, sőt el sem tudtam képzelni magamról. Az indokaim meg a kíváncsiság (inkább legyen, mint azon agyaljak életem végéig, hogy mi lett volna ha...), a szeretni, gondoskodni akarás (átélni azt a szimbiózist, hogy valaki - ha csak egy darabig is - feltétel nélkül szeret és függ tőlem és felelős vagyok érte), és a kihívás (megmérettetni magam, felnőni, ha úgy tetszik), és az időzítés (most adott minden - pár, egészség, anyagiak, még nem gondoskodásra szoruló nagyszülők) voltak azt hiszem, és persze az ösztön is (szerintem nem degradáló, hanem egészséges, ha bevallja magának az ember, hogy nem csak "magasztos" minden indíttatása. Az embernek, nőknek azért alapvető funkciója ez _is_, lehet tabusítani ideológiákkal vagy gyógyszerekkel, de hozzánk tartozik és a természet minden hónapban elég egyértelműen emlékeztet.)
2019. aug. 26. 11:28
 3/8 anonim ***** válasza:
96%

Úgy látszik, a mi csapunkból más folyik, vagy nagyon más miliőben élek :) Itt senki sem botránkozik meg azon, hogy valaki családot akar, aki nem akar, az meg nem ilyennel érvel, mint amit fentebb írtál.

Bennem ez a gondolat és érzés mindig természetes volt, hogy családos leszek. Szerintem ez egy minta, abban nőttem fel gyerekkoromban, hogy a családi közösségben élés ad boldogságot.

Lehet más példákat is hozni, pl. valakinek az a természetes, hogy dolgozik és felelősséget vállal, valakinek meg pont az, hogy nem.

Van, aki társat keres, más egyedül akar élni

Én ezt hoztam magammal, hogy házas legyek, családos, és végezzem azt a munkát, ami kiteljesít, ami nekem való, amihez értek. Bármily rögös is volt addig az út. S a három fiamat is erre nevelem, hogy megtalálják a helyüket, boldogságukat - ami mások javára is válik.

Az az eszme, amit fentebb írsz, lefordítva számomra kb: "hú, itt mindenki elrontja ezt a világot, én ugyan jó vagyok, de mindenki más rossz, és akkor inkább háttérbe húzódom, kivárom, míg eljön értem a kaszás aztán helló, ha valami lesz, én tartom fel a kezem, kérem, nem tehetek semmiről"

mitől tartja jobbnak magát az ilyen ember? vegye fel harcot, cselekedjen (gyerekkel vagy anélkül) ne nyivákoljon!

Most komolyan egy ilyen generáció jön? :O :/

2019. aug. 26. 11:40
 4/8 A kérdező kommentje:
Nem tudom, lehet, hogy csak az én környezetemben van ez. Pedig alapvetően értelmes emberek, különböző végzettségekkel, vagy még tanulnak.
2019. aug. 26. 12:09
 5/8 anonim ***** válasza:

Nem tudom kik vesznek körbe, de nálunk azt nézik sátánnak, aki egyáltalán nem szeretne gyereket.

Anyósom nem érti miért csak egyet akarok, nem min. kettőt.

2019. aug. 26. 13:11
 6/8 anonim ***** válasza:
97%

Jaj az én Facebookom is tele van ilyenekkel. Ne szaporítsuk túl a földet, nem kell több ember, ilyen kormánynak ki akar szülni, mindenki csak a babaváróért meg a csokért szül, aki okos nem szül Orbánnak meg hasonló marhaságok javarészt a huszonéves vegán ismerőseimtől, le is tiltottam az összes ilyen okost és a FB-t sem szívesen használom mostanában (nyilván nem csak ezért).

Nos, én mindig is szerettem volna gyereket, szám szerint 2-t, egy már van. Nem Orbánnak szülöm hanem a férjemnek és magamnak, a csokért sem lesz több gyerekem kettőnél és eleve nem érdekel ki hogyan vélekedik a témáról mert az én gyerekemet nem nekik kell majd felnevelni.

Miért kell a gyerek? Mert a szerelmünk gyümölcse aki kettőnkből született, óriási örömforrás nézni ahogy cseperedik, támogatni őt az első kis lépéseitől odáig, hogy egyszer majd azt tanulja amit szeret, látni a sikereit, együtt nevetni vele és még sorolhatnám a végtelenségig de egy a lényeg: általa váltunk családdá egy házaspárból, egy olyan családdá ahol megsokszorozódott a szeretet mióta velünk van.

Ebben az országban egyébként jelenleg csökken a népesség nem, hogy nőne attól pedig, hogy ő majd itt nem szül gyereket attól még a cigány fog, meg Afrikában, Indiában is fognak szülni a nők, ugyanott vagyunk de legalább egy ilyen unintelligens idiótának nem lesz gyereke, aki más méhében turkál és még megosztani is van pofája a marhaságát.

Emellett, hogy itt "túlszaporítom" a Földet figyelünk a környezetünkre és százféleképpen próbáljuk csökkenteni a családunk öko lábnyomát csak közben én nem hirdetem sehol az igét. Nem értem miért nem lehet másokat tiszteletben tartani a mai vilában, mit bánom én ha valaki nem akar gyereket vagy éppen tízet akar, ez mindenkinek a magánügye és senkit nem is ítélek el a döntéséért.

2019. aug. 26. 13:33
 7/8 anonim ***** válasza:
96%
# 6 Igen, szomorú, de vicces is, hogy az ilyen kevés munkával nagy lábnyomra áhítozó "környezetvédők", akik magukat ultratoleránsnak tartják, mert minden helyes, ha a fordítva is megnézzük, közben fóbiásan félnek a gonosz konzervatív gyerekvállalóktól, akik valami olyasmik, amint akik felnevelték őket :)
2019. aug. 26. 14:04
 8/8 A kérdező kommentje:
Jó olvasni ezeket a válaszokat :) Már csak a magyarázatok és a hozzáállás, vérmérséklet is sokkal értelmesebb, mint a másik oldal "érvei".
2019. aug. 26. 14:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!