Hogy tudnám ösztönözni a 10-hetes babámat hogy ne csak a jobb felét használja a fejecskéjének hanem a balt is?
előző vagyok. mi 12 napos korától kezdve vittük a gyógytornászhoz, tehát elég hamar. ha én nem erősködök, hogy ez így nem normális, akkor egyik doki sem szólt volna, hogy ehhez bizony gyógytornász kell! hála Istennek, ragaszkodtam hozzá.
nálunk az volt a baj, hogy a bal oldali nyakizmai nem voltak eléggé lazák, mivel azokat magzatkorában nem használta, azt kellett tornásztatni.
Szia! Nekem úgy született a kisfiam, hogy kissé el volt nyomódva a nyaka, a kórházban a gyógytornász mutatott egy nagyon egyszerű gyakorlatot: Fektesd a hátára, az egyik kézfejedet tedd a mellkasára, a másikkal fordítsd el a kis fejét a másik irányba (logikusan, ha mondjuk balra tartja, akkor jobbra fordítsd)) és várd meg amíg visszafordítja (hidd el visszafordítja, mert zavarja, hogy nem úgy van ahogy ő akarja) akkor megint fordítsd el. Néhány percet tornáztasd naponta. Ami még hasznos, az amit már írtak, hogy mindig forgasd a kiságyban, és tegyél valami játékot, színes tárgyat az egyik oldalra, ami odavonzza a tekintetét.
Nekünk rendbe jött, de ha nem vagy biztos magadban mutasd meg gyógytornásznak, vagy vidd el ultrahangra, mi voltunk egy teljes uh-n, és ott megkértük a dokit hogy nézze meg a nyakát is, szerencsére semmi gond nincs vele, de mondta hogy lehetne a nyakon bevérzés, ezért érdemes megnézni.
Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat.
Azt nem írtam le hogy az ágyat is forgatuk már és a játékokat is átpakoltuk a másik oldalra, egy kicsit nézegeti de igy se használja jobban a másik felét.
Hason se igazán szeret lenni naponta probálkozok többször is 5-10 percet de igy is a jobb felét használja inkább. Nem tudom hogy van e valami jelentősége de faros baba volt. A gyogytornász megemlitem az orvosnak és az ultrahangot is.
Mégegyszer köszönöm a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!