Nevelőszülők vagy gyermekotthon?
"Én az alkesz, munkanélküli idiótákat, akik a 3-4. gyereket potyogtatják egymás után, simán elkötném." MEG gondolom, a férfiakat kiherélnéd.
Ezt már a nácik is kitalálták, mint szelekciós módszert, de nem hiszem, hogy egyetlen normális ember is egyetértene azzal, hogy az állam - vagy bárki más - kiválogatja, hogy kinek lehet gyereke és kinek nem.
"azoknak nem jobb egy olyan hely ami egy bentlakásos iskolához hasonló?"
Szóval szerinted jobb egy gyereknek egy intézményhez hasonló helyen élni, mint egy családhoz hasonló helyen.
Értem én...
3-as. Hiába ellenkezel, akkor is ez lenne a normális. Van aki alkalmatlan a szülőségre. Minek szülhet valaki, mikor már másik 3 gyereke nevelőszülőnél van. Minek szülhet az aki a szekrénybe zárja a gyerekeit, míg ő random ismeretlenekkel dug. Minek szüljön az akinek a kisbabája begurul az ágy alá, amíg ő hullarészegen, ájultan alszik, és a testvérei szedik ki onnan órák múlva, mikor be mernek menni a szobába? Lehet náci vagyok, de az ilyen ne szüljön. Inkább az abortusz, mint hogy ilyen körülmények között éljenek gyerekek, sokszor a gyámügy tudtával.
Lassan a kutyatartáshoz már pszichológiai alkalmassági kell, és aki nem bánik jól a kutyájával, azt eltiltják a kutyatartástól. Gyereket persze szülhet minden idióta. Nem furcsa ez a kettősség?
De sajnos az intézetek nem ilyenek.
Kb mint egy kiskorúak börtöne....
Nem hiába szöknek onnan a fiatalok.
ma 15:26-os: az igaz, hogy van, aki nem alkalmaas gyereknevelésre, de ez csak akkor derül ki, ha már a gyerek ott van.
Másrészt meg milyen kritériumok alapján engedélyezik a szelekciót? Ez ugyanis nem egyszerü, mert jóformán nincs olyan objektív dolog, ami indokolná.
Emellett he bármilyen indokkal legalizálják a sterilizációt, attól kezdve a visszaéléseket nem lehet többé megállítani, kontrollálni, és föleg egy rossz, hibás döntést többé nem lehet visszacsinálni.
#7 Igen, ezért is azt kérdeztem, hogy a nevelőszülők oktatása, támogatása, ellenőrzése helyett, lehet az intézményeket kellene inkább fejleszteni. Igaziból a kérdés lényegére nem nagyon válaszoltál még eddig. Nevelőszülőktől is szöknek meg gondolom. Azt is értem, hogy vannak jó nevelőszülők, de szerintem nehezebb ennyi családot ellenőrizni, mint pedagógusokat, fejlesztő tanárokat több műszakban foglalkoztatni és normálisan megfizetni. Ahogy mondjuk egy bölcsiben, oviban, iskolában is 2-3 felnőtt jut 30 gyerekre, és ha azok normálisan végzik a dolgukat, nem verik szét egymást a gyerekek, és nem is szöknek el.
Abban mindenki egyet ért, hogy a gyerekeknek szerető családban lenne a helye, de a kérdés arról szól, hogy az ideiglenesen kiemelt gyerekeknek, a többször is visszakerülő gyerekeknek, vagy akik többen vannak testvérek és más-más családokhoz kerülnek, azoknak a nevelőszülők nem annyira állandó környezetet, és nem is annyira családot jelentenek, mint egy megszokott hely olyanokkal, akiket már ismernek, vagy ahol nem kell elszakadniuk újra meg újra valamitől és valakiktől.
Ahogy az eddigi válaszokból látom, nincs elég képzett ember erre. Gondolom ha képzésre van lehetőség, akkor inkább azzal van baj, hogy nincsenek megfizetve, vagy nincsenek megfelelő körülmények az ilyen intézményekben, szóval én úgy érzem, hogy a nevelőszülők az olcsóbb és egyszerűbb megoldás, de a gyerekeknek nem feltétlenül ez a jobb. De nem tudom. Azért kérdezem, és nem példákra meg ellenpéldákra gondoltam, hanem az érdekelne mások hogy látják ezt az intézmény kontra nevelőszülők kérdést.
Egyébként én is úgy gondolom, hogy minden szülőnek szüksége lenne valamilyen képzésre, és sokkal szigorúbb családi ellenőrzésekre, de azzal nem értek egyet, hogy a gyerekvállalást erőszakkal szabályozni kellene.
Szerintem azért csak jobb nevelőszülőnél. Anya "húgomat" 9 hónapos kora óta neveli, most 12 éves. Imádjuk egymást. Olyan szinten családtag lett, hogy most hogy anya nem birja tovább nevelni mert idős már stb. én fogom tovább nevelni.
De bizony volt már nálunk annó néhány gyerek, tini és megjárta anya velük a poklot is. Volt aki drogozott, volt aki szedte össze az értékeket éjszaka amikor wc-re mentem, volt aki féltékenységből nagykést rejtegetett az ágya alatt és volt aki lelépett apámmal(húgom nővére). Tehát őket sem mindig kell félteni.
Viszont mivel anya ilyen körökben mozog én is ismerek sok nevelőszülőt. Átlag rendesek, odaadóak, szeretik a gyerekeket de van olyan is akinél egy külön "lakrészben" vannak a gyerekek és papír van az ablakon üveg helyett. Be nem léphetnek a fő épületbe. Enni néha odavágnak valamit. De engedélyezik mert ezek befolyásos emberek és felénk kevés a nevelőszülő. Volt olyan is ahol a nevelőszülő fia sorba erőszakolta a lányokat. Tehát vagy szerencséje van a gyereknek vagy nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!